NEBENZJA: Rusija neće podržati američki predlog rezolucije o Izraelu i Hamasu

Obavezno pročitajte

Rusija u Savetu bezbednosti neće podržati američki predlog rezolucije o situaciji u vezi sa Izraelom i Pojasom Gaze jer u njoj nema poziva na prekid vatre, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

On je na sednici Saveta bezbednosti istakao da je Rusija duboko uverena da je glavni signal koji ceo svet sada čeka od tog tela zahtev za trenutnim i bezuslovnim prekidom vatre, a da je to „upravo ono čega nema u američkom nacrtu“.

- Advertisement -

„Stoga, mi ne vidimo smisao u tome i ne možemo da podržimo taj predlog.  Očekujemo da će to učiniti i većina naših kolega u Savetu bezbednosti“, rekao je Nebenzja, prenele su RIA Novosti.

Prethodno je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš na sednici Saveta bezbednosti pozvao na hitan humanitarni prekid vatre u Pojasu Gaze i naglasio da „užasni napadi“ palestinske militantne grupe Hamas na Izrael ne mogu opravdati „kolektivno kažnjavanje palestinskog naroda“.

Nakon što su prošle nedelje uložile veto na rezoluciju o humanitarnoj pomoći Gazi, SAD su pripremile nacrt rezolucije o situaciji na Bliskom istoku, u kojoj se, kako su izvestili američki mediji, ne poziva na prekid vatre i u kojoj se navodi da Izrael ima pravo da se brani, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Netanjahu: Vi ste sledeći – Nemačka, Evropa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je na opasnost od islamista u Evropi, rekavši da će taj kontinent biti sledeći na...

Još priča na sličnu temu