NE PODRŽAVAJU TRULI ZAPAD: Južna Koreja odbila da isporuči oružje Ukrajini

Obavezno pročitajte

Ministar odbrane Južne Koreje ponovio je, u telefonskom razgovoru od osmog aprila sa svojim ukrajinskim kolegom Aleksejem Reznikovim, da bi isporučivanje oružja Ukrajini bilo problematično, saopštio je danas portparol korejskog ministarstva odbrane Bo Sung Čan, prenosi Tanjug.

Po rečima portparola, ministar Su Vuk je pojasnio da postoje ograničenja u pogledu pružanja smrtonosnog oružja Ukrajini, s obzirom na bezbednosnu situaciju u Južnoj Koreji i njen potencijalni uticaj na pripravnost vojske ove države, prenosi TAS S, pozivajući se na južnokorejsku novinsku agenciju Jonhap.

- Advertisement -

Kako se dalje navodi, ranije je Seul već nagovestio da su isporuke smrtonosnog oružja u Ukrajinu problematične i da je, umesto toga, u martu ove godine južnokorejsko Ministarstvo odbrane u Kijev poslalo šlemove, obroke, ćebad, medicinske komplete i šatore u vrednosti od 804.000 dolara, prenosi ruska agencija.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je danas Seul, u video obraćanju južnokorejskim poslanicima, da obezbedi vojnu pomoć Ukrajini.

Ukrajini su potrebne različite vojne tehnologije, uključujući avione i tenkove, rekao je Zelenski, kako prenosi Jonhap.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

DEJAN BULATOVIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Živeo predsednik Aleksandar Vučić!

Samostalni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović koji je u Skupštinu Srbije ušao na...

Još priča na sličnu temu