SRPSKI NAROD SE DIGAO U ODBRANU ZEMLJE: Ne damo vam dedovinu, ne damo vam rudnike!

Obavezno pročitajte

Kolone vozila sa svih strana stižu u Gornju Dobrinju. Kod dobrinjske crkve i spomenika knjzu Miloša Obrenovića već se okupilo oko hiljadu meštana koji čekaju dolazak komšija iz okolnih sela, opština i gradova.
Meštani su rešeni da se odupru geološkim istraživanjima čiji je početak radova najavljen za danas.

„Ne damo zemlju. Ne damo dedovinu. Rudnik neće proći. Neće biti nikakvog rudnika dok smo živi“, samo se neke od protesnih poruka koje se trenutno mogu videti u Dobrinji.

Srbi ne daju rudnike

Podsetimo, meštani sve tri požeške Dobrinje i okolnih sela, ali i gradskog požeškog naselja danas su organizovali protesno okupljanje, simbolično – kod spomenika knjazu Milošu Obrenoviću u Gornjoj Dobrinji. Građani nastavljaju proteste povodom najavljenog početka izvođenja radova kompanije „Jadar Litijum“ d.o.o. koja vrši ispitivanja terena, za potrebe budućih iskopavanja na području teritorije Opštine Požega.

U danu kada je označen i datum početka geološkuh istraživanja od strane firme „Jadar Litijum“ d.o.o. meštani su odlučni da brane svoju zemlju bez kompromisa. Ogorčeni su i na lokalnu samoupravu koja je primila obaveštenje o početku radova i dozvoli koja im je data od strane Ministarstva rudarstva i energetike, a da se građanima nije obratila građanima.

- Advertisement -

Lokalna samouprava se, posle reakcije medija i javnosti, udostojila i pozvala predsednike mesnih zajednica osam požeških sela, da razgovaraju na ovu temu u pokušaju da im objasni da oni, njihove porodice i njihova zemlja neće trpeti posledice najavljenih istraživanja. Građanima je još rečeno da niko neće ući na njihovu parcelu bez njihove saglasnosti. Meštani ipak nemaju poverenja i ne odustaju od otpora istraživanju.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu