NAVIJAČI VOŠE OTKAZALI POLUŠNOST: Digli se protiv Rio Tinta i stali uz narod!

Obavezno pročitajte

Navijačka grupa „Firma“ među prvima u Srbiji poslala je poruku protiv multinacionalne kompanije Rio Tinto, koja namerava da otvori rudnik litijuma u dolini reke Jadar, kod Loznice. I to baš u trenutku dok se najuticajniji vođa Slobodan Milutinović Snajper nalazi iza rešetaka, a ovaj put mu i ne znači previše SNS veze sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

Navijači Vojvodine su poruku protiv Rio Tinta poslali na utakmici između Vojvodine i Mladost iz Lučana, u okviru 18. kola Superlige Srbije, piše 021.

Navijači sa severne tribine „Karađorđa“ posle dužeg vremena uputili su poruku koja se bavi političkim temama, a ne ide direktno u korist vlasti.

- Advertisement -

Već izvesno sa svoje tribine šalju poruke koje su protiv rukovodstvo kluba, jednom prilikom „pecnuvši“ ih poruku da „sređuju“ Vojvodinu „ko bazen na Spensu“, aludirajući na aferu sa katastrofalnom rekonstrukcijom zatvorenog bazena koja traje godinama. Ovog puta, nakon protesta građana i blokade puteva, „Firmaši“ su razvili transparent na kojem je ispisana parola onih koji se protive planovima multinacionalne kompanije u Srbiji: „Rio Tinto marš iz Srbije“.

Prethodno su protivljenje Rio Tintu iskazali i „Crveni đavoli“, navijači Radničkog iz Kragujevca, koji su poručili da je „krvava kinta od Rio Tinta“.

Podsetimo, Slobodan Milutinović, poznatiji kao Sloba Snajper je uhapšen nakon što je u iznajmljenom stanu pretukao ljubavnicu, a čijoj porodici su veče uoči saslušanja zapaljena dva automobila – njen i očev! On je  kontroverzna ličnost po više osnova, sa dugim policijskim dosijem. Protiv njega policija je podnela čak 15 prijava, i za pokušaj ubistva D.S. 2017. na stadionu Partizana. 

U decembru 2020. postao je član Upravnog odbora FK Vojvodina, na čiji stadion mu je Osnovni sud u Novom Sadu zabranio ulaz zbog nasilja., Snajperov krimi uspon navodno je blisko vezan za period vladavine Bate Kankana, Radomira Butorovića, pokojnog kontroverznog direktora Vojvodine kome je Milutinović bio telohranitelj, a nastavljen dolaskom Miloša Vučevića za gradonačelnika Novog Sada.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu