BRITANCI PIŠU: Zvanično, Telekom plaća Premijer ligu 600 miliona, 10 puta više nego do sada!

Obavezno pročitajte

Istraživanja i informacije britanskih listova „Atletik“ i „Tajms“ otkrivaju da će srpska kompanija „Telekom Srbija“ izdvojiti 600 miliona funti za televizijska prava utakmica fudbalske Premijer lige u narednih šest sezona.

Šestogodišnji ugovor između američke kompanije „NBC“ i Premijer lige vredan dve milijarde dolara izazvao je mnogo pažnje svetske javnosti zbog cifre koja premašuje sve okvire poslovanja. Tako, dolazimo do svote od 333 miliona funti godišnje koliko ova kompanija izdvaja za prenose Premijer lige u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oni su ubedljivo najbolji „prijatelj“ Premijer lige i njihov ugovor sa tim takmičenjem na godišnjem nivou je skoro pa duplo veći u odnosu na najveći pređašnji koji su potpisali Kinezi 2019. godine i za ugovor na tri godine po sezoni plaćali 181 milion funti.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Kada je reč od Srbiji, do sada je Premijer liga ekskluzivno prikazivana na TV „Sport klub“ čija je kompanija „Junajted grupa“ izdvajala 10 miliona funti po sezoni ugovora (bilo ih je tri pri poslednjoj potpisanoj saradnji), a od iduće godine, najjača liga sveta seli se na TV „Arena sport“.

„Telekom Srbija“ će ekskluzivna prava na ovaj šampionat plaćati čak 100 miliona funti na godišnjem nivou, što u saradnji potpisanoj na šest godina iznosi ukupno 600 miliona.

Tu dolazimo do zaključka da Srbija izdvaja više novca za prenose Premijer lige na godišnjem nivou od Kine (75 miliona) i Australije (54 miliona). Naša zemlja je vrlo blizu „Bein sportsa“, medijskog giganta koji pokriva sve arapske zemlje i za to izdvaja 124 miliona funti godišnje. 

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu