NAUČNICI: „Curenje 5G“ mreže PONIŠTAVA vremensku prognozu, posledice mogu biti VELIKE!

Obavezno pročitajte

Curenje 5G mreže

„Curenje 5G“ mreže može dovesti do pogrešnih vremenskih prognoza što bi moglo dovesti do katastrofalnih posledica u budućnosti, pokazala je nova studija naučnika Rutgers univerziteta.

Istraživanje, koje je ovog meseca recenzirano i dostavljeno Svetskom forumu IEEE 5G 2020, trebalo je da prouči uticaj „curenja 5G“ – pojave kada se zračenje iz predajnika slučajno emituje u susedne frekvencijske kanale ili opsege.

- Advertisement -

Pošto 5G frekvencije potencijalno mogu „procuriti“ u opsege vremenskih senzora na posmatračkim satelitima, koji mere količinu vodene pare u atmosferi, to bi moglo ometati tačnost podataka koje meteorolozi prikupljaju za predviđanje, sugeriše studija.

Curenje 5G,

Istraživački tim koristio je model širenja prvog reda kako bi izmerio kako to utiče na tačnost vremenskih predviđanja u odnosu na čuveno „Izbijanje tornada u super utorak 2008“ koje je odnelo život više od 50 ljudi na jugu SAD-a.

Istraživanje je zaključilo da je „curenje 5G“ uticalo na preciznost predviđanja padavina tokom tornada do 0,9 milimetara i na tačnost predviđanja temperature u blizini nivoa tla do 1,3 stepena Celzijusovih.

Prema glavnom autoru studije profesoru Narajanu Mandajamu, važnost ovog otkrića „zavisi od vašeg mišljenja o 5G tehnologijama“.

„Može se tvrditi da je veličina greške pronađena u našoj studiji beznačajna ili značajna, u zavisnosti od toga da li predstavljate 5G ili meteorološku zajednicu“, rekao je naučnik.

Dodao je da je jedna od stvari koju je tim otkrio bila ta da „ako želimo da curenje bude na nivoima koje preferira 5G zajednica, moramo raditi na detaljnijim modelima, antenskoj tehnologiji i poboljšanim algoritmima za prognozu vremena, koji moraju uzeti u obzir curenje 5G“.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu