31.1 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

NAROD OLUČIO: Blokiramo Palatu Srbije i delove Novog Beograda

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović objavio je da će aktivisti u utorak blokirati Bulevar Nikole Tesle i Bulevar Mihajla Pupina na Novom Beogradu.

Kako je rekao, ti bulevati biće blokirani u 12 časova, iz više pravaca, u malim grupama, od 20-30 ljudi.„Blokiraćemo Palatu Srbiju gde predsednik deli odlikovanje. Smatramo ponižavajućim da ovakav predsednik deli odlikovanje na Sretenje“, naveo je Manojlović. 

Manojlović je ranije poručio da vlast ima rok da do 15. februara usvoji zakon kojim bi se trajno zabranila eksploatacija litijuma i bora, inače će na Dan državnosti biti organizovan novi masovni protest, odnosno, kako je rekao, Sretenjska odbrana Ustava i državnosti.

- Advertisement -

Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) i inicijative „Kreni-promeni“ koji traže zakonsku zabranu eksploatacija litijuma i bora već peti dan kampuju u Pionirskom parku ispred predsedništva.  Manojlović je u nedelju uveče rekao da im se niko iz vlasti nije obratio, te naglasio da je apsolutno moguće da vlada hitno usvoji taj zahtev građana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je rekao da ne planira da se sastaje sa njima i ispunjava želje, kako navodi, onih koji protestuju zarad sopstvene promocije i samoproklamovanih lidera. Aktivisti su poručili da bez obzira što će skupština sutra biti raspuštena, oni će i u toku kampanje nastaviti da vrše pritisak.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti