3 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

NAROD KREĆE U OSVAJANJE SLOBODE: Protest u subotu, Rio Tinto MRŠ IZ SRBIJE!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pokret Ekološki ustanak pozvao je građane i građanske Srbije na protest povodom odluke Saveta REM-a da u oglasnoj poruci kompanije „Rio Tinto“ nema elemenata suprotnih Zakonu o oglašavanju, te da nema mesta pokretanju postupka za izricanje mera. Protest će biti u subotu ispred javnog servisa RTS.

„Današnja odluka doneta na sednici REM-a da ‘reklama kompanije Rio Tinto koja se emituje na RTS-u nije u neskladu sa zakonskim propisima’, još jedan je od pokazatelja da ovo telo ne samo da nije, nezavisno i samostalno, kao što bi po svojoj definiciji i svrsi postojanja trebalo da bude, već da radi u isključivom interesu i po direktivama vladajuće partije i režima, a na direktnu štetu građana Srbije, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Kako se dodaje, „reklama Rio Tinta u suprotnosti je sa odredbama čl. 15, st. 1 Zakona o javnom informisanu i medijima, kao i odredbe čl. 10 st. 5 Zakona o oglašavanju“.

- Advertisement -

„Pozivamo zato sve građane da svojim prisustvom na protestu ispred zgrade RTS-a, u subotu 6. novembra u 14 časova, stanu u odbranu pravnog poretka Republike Srbije, protiv uzurpatorske vlasti koja i javni servis i državu tretira kao svoje privatno vlasništvo“, navedeno je još uz zahtev za „momentalni prestanak emitovanja sramne reklame za trovanje Srbije“ i poziv „pridužite nam se u subotu“.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ocenio je danas da u oglasnoj poruci kompanije „Rio Tinto“ nema elemenata suprotnih Zakonu o oglašavanju i odlučio da nema mesta pokretanju postupka za izricanje mera.

„Polazeći od zakonskih propisa, ne postoje prepreke da se oglasna poruka kompanije ‘Rio Tinto’ objavljuje na programima pružalaca medijskih usluga“, ističe se u saopštenju REM-a.

- Advertisement -

Savet REM-a je razmatrao sadržaj oglasne poruke „Rio Tinta“ povodom obaveštenja više nevladinih organizacija u kome se traži zabrana njenog prikazivanja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti