DECA U PREDŠKOLSKOM SE SMRZAVAJU „Hladno nam je“, sele ih iz vrtića dok se vlast BAHATI!

Obavezno pročitajte

Deo predškolaca koji su do sada boravili u objektu „Bajka“ prokupačke Predškolske ustanove „Neven“ prebačen je u jednu prostoriju koja je u osnovnoj školi „Milić Rakić Mirko“, a roditelji su rešeni da to ne dozvole, jer smatraju da uslovi nisu adekvatni za boravak dece.

Oni su se obratili i nadležnoj inspekciji, čak su zvali i u Ministarstvo prosvete, koje ih je uputilo na niže organe. Lokalna samouprava je ranije obećala da će ih saslušati, ali su im otkazali sastanke sa članom Gradskog veća za prosvetu.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Sve je krenulo u septembru ove godine, o čemu je Direktno već pisao, kada su obavešteni da njihova deca moraju da pređu u tu školu, jer prave još jedno odeljenje za mlađu grupu. Kako su roditelji negodovali, potpisivali peticiju, tražil razgovor sa gradskim ocima, mi pisali, privremeno su ostali tu gde su i bili. Sada im je prošlog petka rečeno da se njihova deca izmeštaju.

- Advertisement -

– Tako bez ikakvih konstruktivnih razgovora, naše dozvole, prebacili su ih u taj prostor, koji nije adekvatan za njihov uzrast. Toalet im je na primer na drugom spratu i moraju da prođu kroz čitavu školu, a spavaona je tamo gde i sede odvojena zavesom. Gde se igraju, tu i jedu. Hladno je, pa se dogrevaju grejalicom – pričaju roditelji koji su videli prostor.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Ljudi poručuju gradskoj SNS vlasti da izađu sa konkretnim rešenjem i podsećaju ih da je krajnje vreme da počnu da rade u skladu sa svojim sloganom.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu