NAPAD NA SRBIJU: Oskrnavljen mural HEROJIMA sa KOŠARA!(FOTO)

Obavezno pročitajte

Vandalizovan mural herojima sa Košara

Mural posvećen besmrtnim herojima sa Košara oslikan na atletskom stadionu u Kraljevu, oskrnavljen je sinoć, potvrdio je za Sputnjik Vojislav Vukašinović, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida, učesnik bitke na Košarama koji u toj bici bio ranjen u glavu 17. maja 1999. godine.

On dodaje da je policija jutros bila na licu mesta i izvršila uviđaj.

„Ovo je, po meni, udar na državu. Ovo nije udar na nas niti na te momke koji su oslikani na muralu, istinske i besmrtne heroje. To je lično moje mišljenje, a to mišljenje deli i dosta mojih saboraca“, ističe Vukašinović.

Mural posvećen herojima sa Košara u Kraljevu.

SPUTNJIKU USTUPILA LOLA ĐORĐEVIĆ

Deca besmrtnih heroja koji se nalaze na muralu svečano otkrivaju mural.

Prema njegovim rečima, crtanje murala završeno pre sedam, a oslikavanje je trajalo 60 dana. Iako je mural oskrnavljen noć uoči svečanog otkrivanja, ceremonija je održana upravo da bi dokazali nepoznatim počiniocima „da su ponovo ubili te ljude koji su 1999. poginuli na Košarama“.

Mural posvećen herojima sa Košara u Kraljevu.

SPUTNJIKU USTUPILA LOLA ĐORĐEVIĆPolicija jutros bila na licu mesta i izvršila uviđaj.

Ceremonija svečanog otkrivanja murala počela je izvođenjem himne Srbije koju je otpevalo dete iz muzičke škole. Program je vodio gradski većnik za kulturu.

„Deca besmrtnih heroja koji se nalaze na muralu svečano su ga otkrila, a onda su predstavnici svih gradskih, vojnih i drugih institucija i učesnika bitke na Košarama položili po jednu ružu pored murala“, kaže naš sagovornik.

Mural posvećen herojima sa Košara u Kraljevu.

SPUTNJIKU USTUPILA LOLA ĐORĐEVIĆ Prisutni su položili po jednu ružu pored murala.

U nastavku programa odrecitovane su pesme „Vila sa Košara“ i „Heroji sa Košara“.

Ceremoniji svečanog otkrivanja murala prisustvovali su i tadašnji komandant štaba 63. padobranske brigade Vidoje Kovačević sa još dvojicom njegovih vojnika, pukovnik Ljubinko Đurković, komandant odbrane Košara, kao i predstavnici dobrovoljaca, graničara, Petog bataljona vojne policije i 125. motorizovane brigade.

Mural posvećen herojima sa Košara u Kraljevu.

SPUTNJIKU USTUPILA LOLA ĐORĐEVIĆ Oslikavanje murala trajalo je 60 dana.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

GORAN VESIĆ: Deo pruga u veoma lošem stanju zbog toga što se decenijama nije ulagalo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, povodom pet iskliznuća iz šina vagona s opasnim materijama od početka...

Još priča na sličnu temu