MOSKVA: Zapad zaboravio da je kroz istoriju više puta lomio zube o Rusiju

Obavezno pročitajte

SAD i njihov saveznici umešali su se u sukob u Ukrajini oslanjajući se na svoje „apsolutno fantastične“ prognoze o skorom „krahu“ ruske privrede, ali je Zapad pogrešno procenio ruski potencijal, rekao je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin. Po njegovim rečima, na Zapadu su „očigledno zaboravili amanet njihovih vojnih stratega i komandanata koji su kroz istoriju više puta lomili zube o Rusiju – da odustanu od pokušaja da je vojno pobede“.

„Naši zapadni protivnici su se preračunali u nameri da nanesu ‘vojni poraz’, a zatim potpuno ‘rasparčaju’ Rusiju. To se, pre svega, tiče ocene našeg potencijala“, rekao je Nariškin u intervjuu za ruski časopis „Nacionalna odbrana“.

- Advertisement -

Kako kaže, početkom 2022. godine je imao priliku da čuje potpuno fantastične prognoze – sve do toga da će ruska privreda pretrpeti „krah“ za nekoliko meseci zbog pooštravanja sankcija.

„I na tim klimavim temeljima SAD i njihovi saveznici su doneli odluku da se umešaju u ukrajinski sukob!“, konstatovao je Nariškin.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu