Momirović ministrima EU: Priština i dalje onemogućava promet srpske robe

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, podvukao je u pismu ministrima trgovine zemalja članica EU da vlasti u Prištini godinama jednostranim potezima i ograničenjima narušavaju zajedničko tržište CEFTA i da namernim kreiranjem administrativnih barijera sprečavaju normalan protok roba i funkcionisanje zajedničkog regionalnog tržišta.

„Vlasti u Prištini svojim unilateralnim potezima smanjuju predvidivost poslovanja za kompanije u regionu i na taj način stvaraju ogromnu štetu u njihovom poslovanju”, navodi se u pismu ministra Momirovića, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

 

Evropska komisija je ranije pozvala vlasti u Prištini da ukinu sva ograničenja na promet srpske robe, nakon zvaničnog obraćanja ministra Momirovića evropskom komesaru za evropsko susedstvo i Pregovore o proširenju Oliveru Varheljiju, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu