Momirović: Ima proizvoda u regionu jeftinijih nego kod nas, ali generalno mi imamo najniže cene

Obavezno pročitajte

Proizvoda iz akcije „Bolja cena“ ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a biće i novih, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

„Preprodaja će se oštro sakcionisati, jer cilj je da građani mogu da kupe više robe za svoj novac. U narednom periodu još detaljnije ćemo kontrolisati sekundarno tržište. Robe ima, brzo se nadopunjuju proizvodi“, kaže  Momirović za RTS.

- Advertisement -

Najavljeno je da će se sledeće nedelje spisak proširiti za 10 do 15 namirnica. Ministar trgovine kaže da je ova akcija sveobuhvatni napor i trgovaca i države i da pokušavaju da u proizvode sa boljom cenom uvrste više povrća.

Kada je reč o maržama, ministar trgovine kaže da ne postoje zvanični podaci i da je on „zahvalan trgovcima jer su se odrekli dela zarade, a kod nekih proizvoda sa ‘Boljom cenom’ i cele zarade“.

O različitim cenama istih proizvoda i kako to da su neki naši proizvodi jeftiniji u inostranstvu, ministar kaže da je „teško analizirati na osnovu utisaka“.

„Naravno da ima pojedinih proizvoda u regionu koji su jeftiniji nego kod nas. Generalno, mi imamo najeftinije cene ili među najeftinijim u Evropi“, kaže ministar Momirović.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

SINIŠA MALI: Sa proizvodima „Bolja cena” i jednoj kupovini uštedeo sam više od 1.000 dinara

Ministar finansija Siniša Mali obišao je jutros jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom „Bolja cena”, kako je istakao,...

Još priča na sličnu temu