Miša Vacić: Došlo je vreme za ujedinjenje, a ovo su ciljevi

Obavezno pročitajte

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić u intervjuu za „Našu Borbu“ govorio je o mogućnosti ujedinjenja desne političke scene pred predstojeće izbore, ličnosti koja bi mogla da bude nosilac liste ujedinjene desnice i odnosu Srbije prema Republici Srpskoj.

- Advertisement -

Kakva treba da bude strategija desničarskih snaga za sledeće izbore u Srbiji?

Najvažnija strategija desnice za sledeće izbore je ujedinjenje u jedan front sa jasno definisanim ciljevima: Odbrana Kosova i Metohije, Republike Srpske, borba za prava Srba u Crnoj Gori, i uopšte Srba u regionu, borba za veći natalitet, i borba protiv drugosrbijanskog uticaja.

U predhodnih mesec dana predsednik Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski i predsednik Dveri Boško Obradović pozvali su na saradnju desnice, da li verujete u iskrenost njihovog poziva?

Verujem da su i Milica i Boško shvatili da je došlo vreme da se desnica ujedini. Da ujedinjena desnica ima jak koalicioni kapacitet i da može da dobaci do 20 posto glasova. Jedini problem je što tu fali autoritet. Cenim i poštujem Milicu, bez obzira na naše nekadašnje nesuglasice i razlike. Za Boška bih imao svašta da kažem, počevši od šurovanja sa žutima pa na dalje ali neka mu se to računa kao ružna prošlost, s nadom da je neće ponoviti. Ipak, kao što rekoh tu fali jak autoritet jer glasači ni Boška ni Milicu ne vide kao autoritet koji bi bio dovoljan da pridobije poverenje i glasove. Nestorović je recimo dobar autoritet, ukoliko bi želeo da se stavi na čelo ujedinjene desnice. U svakom slučaju potrebno je pronaći jako ime, koje može odoleti medijskim napadima i od strane režima i od strane liberalnih medija. Moju podršku za ujedinjenje desnih snaga imaju.

Da li Srbija dovoljno podržava Republiku Srpsku i Milorada Dodika?

Srbija će uvek podržavati Republiku Srpsku. To je obaveza Srbije, bez obzira ko je vlast u Beogradu. Ta podrška se ne zasniva samo na udovoljenju glasačkom telu koje je značajnim delom poreklom iz prečanskih krajeva, već i u moralnoj dužnosti. Na kraju smisao Srbije je da okuplja oko sebe sve srpske zemlje i da im bude stub i uporište. Što se tiče podrške predsedniku Republike Srpske, sličan je princip kao i za podršku Republici Srpskoj. Predsednik Srpske je institucija. Dok god je predsednik Srpske okrenut borbi za očuvanje Srpske i srpskog naroda, on mora biti podržan iz Srbije

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu