19 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

MIROVIĆ: U Sombor uloženo više od 2,2 milijarde dinara

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mirović u poseti Somboru

„Za protekle četiri godine Pokrajinska vlada uložila je u razvoj grada Sombora više od 2,2 milijarde dinara“, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Srednje tehničke škole u Somboru, smeštene u zgradi koja je sagrađena 1887. godine.

Mirović je naglasio da je ova škola izuzetno važna za budući razvoj Sombora. Za manje od godinu dana rekonstruisani su fasada i krov, a pripremljena je i projektna dokumentacija za nastavak radova na rekonstrukciji sportske sale i kompletnog objekta škole.

Mirović,
FOTO: POKRAJINSKA VLADA
- Advertisement -

Razvoj ove škole, kako je dodao, imaće ogroman značaj jer će ovde biti baza za zapošljavanje kroz programe dualnog obrazovanja. „Imamo izuzetnu saradnju sa Gradom Somborom, radili smo zajedno i na rekonstrukciji kanalske i vodovodne mreže, a u toku su i radovi na izgradnji puta od Stapara do Sivca“, naglasio je Mirović.

Predsednik je podsetio na to da je za nabavku najsavremenije opreme za Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“ uloženo 230 miliona dinara, i da je završena i projektna dokumentacija za rekonstrukciju kompletne bolnice, posao koji će realizovati Vlada Republike Srbije.

FOTO: POKRAJINSKA VLADA

„Ovde smo investirali i u izgradnju industrijske zone, i očekujemo, uz saradnju sa Vladom Srbije, dolazak domaćih i stranih investitora. Rezultati našeg zajedničkog rada se vide. Ima još mnogo posla, cilj nam je da dovedemo što veći broj investitora i da zaposlimo ljude, kao i da nastavimo projekte u komunalnoj infrastrukturi i da podržimo državu kroz pripremu planske i projektne dokumentacije za izradnju brze saobraćajnice prema Kikindi. Želimo da Sombor bude jedan od vodećih centara u Vojvodini“, naglasio je predsednik Mirović.

FOTO: POKRAJINSKA VLADA
- Advertisement -

„Srednja tehnička škola u Somboru, koju pohađa više od 800 đaka, usklađuje obrazovne profile sa privredom što je veoma značajno. Pokrajinska vlada izdvaja sredstva za rekonstrukciju, ali i za opremanje, čime se bližimo potpunom osavremenjavanju ove škole“, naveo je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

FOTO: POKRAJINSKA VLADA

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović izjavila je da su Pokrajinska vlada i Grad Sombor u protekle četiri godine imali veoma dobru kontinuiranu saradnju koja je rezultirala realizacijom značajnih projekata i kapitalnih investicija među kojima je i rekonstrukcija i osnovne škole u Bezdanu

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti