3.1 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

MIROSLAV ALEKSIĆ: Vučić je kukavica, njegov učinak je potpuni RASPAD DRŽAVE!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Slučaj „Jovanjica“ je do sada otkrio organizovanu kriminalnu grupu Predraga Koluvije i najveću laboratoriju za proizvodnju marihuane u Evropi, otkrio je prsten zaštite koji je grupa imala, koji su činili uhapšeni službenici MUP, BIA i VOA, a u narednom periodu će otkriti političke nalogodavce koji sede u vrhu države – rekao je u Intervjuu Direktno potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Nakon suđenja koje ste imali sa Andrejem Vučićem rekli ste da se „sud i ceo državni aparat upregao u Andrejevu odbranu kako bi doneo presudu koja je naručena iz vrha države“. Možete li to malo objasniti?

– Kada režim Aleksandra Vučića nije uspeo da zataška aferu „Jovanjica“, tragali su za najboljim medijskim spinom koji bi mogao da skrene pažnju javnosti sa tog slučaja. Da bi spasili Andreja Vučića, predsednik Aleksandar Vučić je naterao Miloša Vučevića da podnese lažne krivične prijave protiv njih braće Vučić, a tužilaštvo je ekspresno odbacilo te krivične prijave sa šturim, nepotpunim i nelegalnim obaveštenjem u kojem su podnosioca obavestili da se u telefonskom imeniku

- Advertisement -

Predraga Koluvije ne nalaze kontakti označeni sa imenima „Aleksandar Vučić“ i „Andrej Vučić“. To obaveštenje je bilo osnov za podnošenje tužbe za uvredu časti od strane Andreja Vučića protiv mene, a sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Vladimir Miletić je prihvatio to kao dokaz, odbacio sve moje dokaze i svedoke koji je trebalo da potvrde vezu Andreja Vučića i vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije, zatvorio suđenje za javnost i medije i u roku od godinu dana doneo presudu kojom prihvata tužbeni zahtev u celosti. Ovo je verovatno najbrža parnica u istoriji Srbije koja je završena prvostepeno za godinu dana sa, pretpostavljam, najvećom kaznom i uskoro očekujem presudu.

Kakav epilog očekujete?

– Ceo proces je osmišljen da tako da ja budem osuđen za uvredu časti i da njihova medijska mašinerija prikaže kako „Jovanjice“ nije ni bilo, tako da nije pitanje šta očekujem, jer se unapred znalo šta će biti.

- Advertisement -

Od novembra prošle godine pričate o aferi „Jovanjica“ i i dalje iznosite u javnost neke nove detalje, a skoro ste postavili pitanje da li je Predrag Koluvija dobijao tablice od UKP kako ga niko ne bi zaustavljao kada vrši isporuke, kao i da se klupko polako odmotava. Šta će sve slučaj Jovanjica da otkrije?

– Slučaj „Jovanjica“ je do sada otkrio organizovanu kriminalnu grupu Predraga Koluvije i najveću laboratoriju za proizvodnju marihuane u Evropi, otkrio je prsten zaštite koji je grupa imala, koji su činili uhapšeni službenici MUP, BIA i VOA, a u narednom periodu će otkriti političke nalogodavce koji sede u vrhu države.

Trenutno je aktuelna afera prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a u nju su uspleteni MUP i neki visoki funkcioneri SNS-a. Kako to komentarišete?

– Država Srbija je ogrezla u kriminal i korupciju. Razne kriminalne strukture su na usluzi predsedniku države za obavljanje različitih prljavih poslova. Kada ste u takvom društvu, ne bi trebalo da vas iznenadi da vas neke službe prisluškuju ili vas prisluškuju upravo ti sa kojima predsednik države ne bi trebalo da ima nikakve kontakte. Ovo je još jedna u nizu predstava predsednika države, koja će završiti bez sudskog epiloga i odgovornosti onih koji su učestvovali u tome, ako je uopšte i bilo prisluškivanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno Vam je u jednom gostovanju poručio da ste „secikesa i da imate veze sa mafijašima“, kao i da ste „kupili diplomu“. Otkud te reči, koji je Vaš komentar, imate li veze sa mafijašima i jeste li kupili diplomu?

– Predsednik Vučić obično samo kad pogreši kaže istinu. Za te laži koje je izneo o meni pozvao sam ga na televizijski duel u istoj emisiji jer sam smatrao da je bolje da to uživo raspravimo nego da se jurimo po sudovima. Pošto je on kukavica i nije smeo na duel, tužiću ga za sve navode koje je već više puta o meni ponovio, pa neka na sudu dokaže to što je izgovorio.

Kako biste opisali političku situaciju u Srbiji danas?

– Kao duboku političku krizu čiji je rezultat potpuni raspad države i institucija.

Opozicija traži oslobađanje medija i slobodan i demokratski predizborni i izborni proces, kao i dijalog sa vlastima uz posredovanje EU, a od toga i zavisi da li će Narodna stranka izaći na izbore. Koliko je sve to realno?

– Ukoliko se ne ispune uslovi za normalan politički život i opozicija ne izađe na neke buduće izbore, alternativa će biti ulični nemiri i pobuna građana Srbije.

Rekli ste da su vanredni parlamentarni izbori dokaz uspeha bojkota, ali da je razdvajanje parlamentarnih, predsedničkih i lokalnih izbora ključno. Zbog čega?

– Zahvaljujući bojkotu, danas imamo parlament bez opozicije, vladu koja je oročena do kraja ove godine i pregovore o normalizaciji izbornih uslova kako bi izbori mogli da se održe uz učešće svih stranaka. Jedan od najvažnijih zahteva je sprečavanje održavanja izbora u istom danu i da nosilac svih lista u Srbiji bude predsednik države, iako on nije kandidat na lokalnim i parlamentarnim izborima.

Kako komentarišete celu situaciju sa koronavirusom u Srbiji?

– Sve slabosti zdravstvenog sistema Srbije su isplivale na površinu pod naletom virusa korona. Država je bila u potpunoj konfuziji, a teže posledice su sprečene isključivo neverovatnim entuzijazmom i žrtvom lekara i zdravstvenih radnika u Srbiji, koje katastrofalni uslovi rada i bedne plate nisu sprečili da postignu najbolje rezultate u zaštiti zdravlja i života građana Srbije.

Kakvo je stanje zdravstvenog sistema u Srbiji, najbolje pokazuje podatak da je zbog neadekvatne opreme život do sada izgubilo najmanje 93 lekara. Aleksandar Vučić nije propustio priliku da i ovakvu krizu iskoristi za svoju ličnu kampanju, što nije učinio nijedan ozbiljan državnik u svetu. Vučić se igra životima građana.

Šta je danas najveći problem u Srbiji?

– Najveći problem u Srbiji je nenarodni režim Aleksandra Vučića koji svojom pogubnom politikom kojom godinama unazad prazni Srbiju i tera narod iz zemlje, gazi Ustav i zakone, razara sve institucije sistema, razvija korupciju i kriminal, pretače državni kapital u privatne džepove rasprodajući Srbiju i ponižavajući njene građane.

Direktno.rs

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti