MIP Rusije: Demonizacija Srba – neprihvatljiva

Obavezno pročitajte

Demonizacija Srba kao genocidnog naroda je neprihvatljiva, izjavila je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova, komentarišući obeležavanje 28 godina od zločina u Srebrenici.

Prema njenim rečima, demonizacija Srba je protivrečna međunarodnom pravu i ne doprinosi postizanju pravog međunacionalnog mira.

- Advertisement -

Ona je apelovala na javnost da događaje iz perioda od 1992. godine do 1995. godine tumače naučnici i istoričari, a ne političari.

„Politizacija ovih pitanja samo pojačava međunacionalnu napetost i ne može da pomogne u rešavanju zadataka koji se tiču jačanja mira i bezbednosti u regionu“, smatra Zaharova.

Ona je istovremeno istakla i da su poslednjih dana u medijima Bosne i Hercegovine objavljivane različite izmišljotine o stavu Rusije o Srebrenici.

Portparol je istakla da Rusija proizvoljne izmišljotine o stavu Moskve o tom pitanju, tumači kao namernu provokaciju Zapada.

„Rusija se dosledno zalaže za objektivnu istragu protivpravnih akcija koje su bile uperene protiv svih etničkih grupa, uključujući Bošnjake, Srbe i Hrvate u cilju da krivci, bez obzira na njihovu nacionalnu ili religioznu pripadnost, budu zasluženo kažnjeni“, poručila je Zaharova.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu