-0.3 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

MILOŠ KOVIĆ: Potrebno nam je naoružanje da se branimo kada ponovo dođu! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gostujući u emisiji „Razmatranje“ istoričar Miloš Ković govorio je o progonu kojem je izložen na Filozofskom fakultetu i kampanji za njegovo proterivanje sa ove visokoškolske institucije od kolega koji zastupaju stavove da se u Srebrenici desio genocid, umanjuju stradanje Srba u NDH i opravdavaju NATO agresiju.

Miloš Ković (Foto: Jutjub)

Ković je detaljno izneo problematiku situacije na Filozofskom fakultetu, podsetio na progone drugih profesora koji nisu želeli da predaju NATO i Hašku verziju istorije i upozorio daje u toku rat za narativ. On je rekao da će u tom ratu biti gubitaka ali da je uveren da će istina pobediti.

- Advertisement -

On je dalje tokom emisije govorio o istoriji srpskog naroda, SPC i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi Srbija. On se zaoložio za okretanje evroazijskom bloku i ukazao na značaj naoružavanja i jačanja srpske ekonomije kako bi se neprijatelji odvraćali od daljih napada na našu zemlju.

– Potrebno nam je jasno i odlučnije opredeljenje za evroazijski blok. U tom slučaju mi možemo da dobijemo ono naoružanje koje nam je potrebno, koje bi nam omogućilo da se branimo kada ponovo dođu. To su raketni sistemi o kojima se govori. Međutim, očigledno je da Rusija nema apsolutno poverenje u našu vlast – rekao je Ković, ali istakao da postoje pozitivne promene u međunarodnoj politii Srbije, ali da i dalje nema spremnosti da se prelomi i okrene evroaziji.  

- Advertisement -
SourceHelmkast
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti