MILOŠ KOVIĆ: Potrebno nam je naoružanje da se branimo kada ponovo dođu! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Gostujući u emisiji „Razmatranje“ istoričar Miloš Ković govorio je o progonu kojem je izložen na Filozofskom fakultetu i kampanji za njegovo proterivanje sa ove visokoškolske institucije od kolega koji zastupaju stavove da se u Srebrenici desio genocid, umanjuju stradanje Srba u NDH i opravdavaju NATO agresiju.

Miloš Ković (Foto: Jutjub)

Ković je detaljno izneo problematiku situacije na Filozofskom fakultetu, podsetio na progone drugih profesora koji nisu želeli da predaju NATO i Hašku verziju istorije i upozorio daje u toku rat za narativ. On je rekao da će u tom ratu biti gubitaka ali da je uveren da će istina pobediti.

On je dalje tokom emisije govorio o istoriji srpskog naroda, SPC i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi Srbija. On se zaoložio za okretanje evroazijskom bloku i ukazao na značaj naoružavanja i jačanja srpske ekonomije kako bi se neprijatelji odvraćali od daljih napada na našu zemlju.

– Potrebno nam je jasno i odlučnije opredeljenje za evroazijski blok. U tom slučaju mi možemo da dobijemo ono naoružanje koje nam je potrebno, koje bi nam omogućilo da se branimo kada ponovo dođu. To su raketni sistemi o kojima se govori. Međutim, očigledno je da Rusija nema apsolutno poverenje u našu vlast – rekao je Ković, ali istakao da postoje pozitivne promene u međunarodnoj politii Srbije, ali da i dalje nema spremnosti da se prelomi i okrene evroaziji.  

SourceHelmkast

Ostavite komentar

Najnovije objave

RUSKI DIPLOMATA: Pokrenuli su rat bez pravila – Zapad treba da bude spreman za sve

Rusija se neće ograničavati po pitanju mogućih odgovora na ograničavanje cene ruske nafte koju je uveo Zapad, izjavio je...

Još priča na sličnu temu