21.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

MILJKOVIĆ PROPEVAO: Novac za usluge davao nam Stefanovićev kum Papić!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković na saslušanjima pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) u prethodnom periodu, sem likvidacija za koje se terete, govorili su i o uslugama koje su činili za državu. Tako je Miljković istakao da je novac za usluge koje su činili išao preko Aleksandra Papića, inače vlasnika jednog tabloida i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).

Miljković je na nedavnom saslušanju pred tužiocem izjavio da im je novac za usluge davao Papić, koga javnost u Srbiji zna kao osobu koja je do skoro bila bliska sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem.

– Pitajte Papića koliko nam je para dao – rekao je Miljković, između ostalog.

- Advertisement -

Miljković je i ranije govorio o odnosu sa Papićem, i to na saslušanju povodom istrage za pranje novca. Tom prilikom izjašnjavao se o poreklu oduzetih predmeta – automobilima, nekretninama i skupocenim satovima.

Između ostalog, Miljković je izjavio da je sat, marke „roleks kristofer“, čija je vrednost 1.919.343 dinara, navodno dobio od Papića. Na poleđini sata ugravirano je „Za brata“.

– Reč je o satu marke „roleks kristofer“, koji je vredan 1,9 miliona dinara. Miljković je na ranije saslušanju u tužilaštvu pitan o pomenutom satu, na šta je on rekao da ga je dobio juna 2020. od Aleksandra Papića i to kao poklon za stvari koje je učinio za njega – navodio je portal Nova.rs.

- Advertisement -

Inače, Papić je široj javnost poznat i kao nekadašnji bliski saradnik ministra odbrane, ranije policije, Nebojše Stefanovića.

Stefanović je pre nekoliko meseci optužio Papića da je sarađivao sa grupom Belivuk – Miljković.Nebojša Stefanović i Aleksandar Papić FOTO: Twitter @NesaStefanovicNebojša Stefanović i Aleksandar Papić FOTO: Twitter @NesaStefanovic

Ministar je na konferenciji početkom oktobra, sazvanu kako bi odgovorio na optužbe bivšeg pripadnika MUP Ilije Milačića koji je izjavio da je za vreme mandata Stefanovića u MUP znao za kuću u Ritopeku u kojoj su se dešavala monstruozna ubistva, ali da je tadašnji ministar policije na neki način zaustavio tu istragu.

– Osuđeni bivši pripadnik MUP Ilija Milačić izrekao je brutalne laži. Belivuka i bilo kog člana klana nisam nikada upoznao, ni lično ni preko posrednika ga nisam kontaktirao. Zašto se pokreće hajka? Oni koji jesu imali kontakte sa njim, sedeli u beogradskim kafićima, održavali komunikaciju „Skaj aplikacijom“, pokušavaju da sakriju svoju krivicu i prebace na sve druge samo da oni ne odgovaraju. Radi se pre svega o Aleksandru Papiću, za kog sam utvrdio da čovek pokušava da mi bude blizak da ostvari svoje ciljeve – rekao je tada ministar na konferenciji.

Inače, Veljko Belivuk, najbliži Miljkovićev saradnik, nedavno je takođe izneo navode da su činili usluge za državu. Belivuk je pre nekoliko dana izjavio da je su on, Zvonko Veselinović i ubijeni Aleksandar Stanković „poslali momke da ruše u Hercegovačkoj“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti