HRABRA ŽENA PROGOVORILA: Morala sam se učlaniti u SNS da bih dobila posao kao čistačica ulice

Obavezno pročitajte

Vesna Kovačević (53) iz blačkog sela Prebreza kaže da je u novembru prošle godine morala da se učlani u SNS kako bi tri meseca radila na privremenim i povremenim poslovima u Javnom komunalnom preduzeću u Blacu. Vesna je pristala, postala član, dobila 22.000 dinara platu i metlu da čisti ulice u Blacu. Sada joj je ugovor istekao, a ona je rešila da sve ispriča medijima.Vesna Kovačević FOTO: Privatna arhivaVesna Kovačević FOTO: Privatna arhiva

– Nisam zaposlena i otišla sam u tu ustanovu, mislim opštinu, da pitam za posao. Pitali su me da li sam član neke stranke. Rekla sam da nisam i oni su mi rekli da moram da se učlanim u SNS ako želim da dobijem posao. Ja sam to i uradila – kaže Vesna za Direktno.rs.

Pokazuje nam ugovor i dodaje da je 22.000 dinara malo para, jer u taj novac ulaze i topli obrok i putni troškovi. Žalila se, ali joj je rečeno da više ne mogu da je plate. U svakom slučaju tri meseca je brzo isteklo i sada je na istom.

- Advertisement -

– Sve je istina što sam vam rekla. Videću šta ću dalje i ne znam da li još da budem član ili ne – dodaje Kovačević.

Predsednik sindikata u ovom preduzeću Goran Vukomanović kaže da prava radnika mora da se poštuju i da budu ista za sve, bez obzira da li je neko član vladajuće stranke ili ne.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

– U slučaju uvažene kolegenice Vesne Kovačević prava radnika su narušena. Ovom prilikom sindikat najavljuje prijavu nadležnim organima i tužbu Sudu, jer joj poslodavac isplaćuje samo 22 hiljade dinara ličnog dohotka. Znači, plaćena je daleko ispod zakonskog minimum. Mi smo u više navrata skretali pažnju da u Komunalnom preduzeću u Blacu godinama unazad vlada apsolutno bezakonje, a odgovornost za to snose, niko drugi nego rukovodioci ovog preduzeća – upozorava Vukomanović.

I tako u zemlji ekonomskog tigra, možeš da se zaposlliš, barem na kratko, samo sa članskom knjižicom. To smo već znali, zar ne, ali retko ko sme javno da kaže. Ova hrabra žena je ispričala kako ide ceo proces i kako je i ona uvučena u mrežu naprednjačkih veštačkih članova.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu