Milanović: Izrael je izgubio moje simpatije, pravo na samoodbranu ne uključuje odmazdu

Obavezno pročitajte

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović nazvao je „idiotskim potezom“ odluku Ministarstva spoljnih poslova te zemlja da istakne zastavu Izraela i istakao da je Izrael „izgubio njegove simpatije“.

“Sve moje simpatije prema Izraelu su izgubili u roku od 15 minuta posle masakra i grozota koje su počinili Hamasovci, koje niko na Bliskom istoku ne voli, nijedna vlast ne voli Hamas, izgleda da ih voli narod. Nema mesta drugim zastavama u Hrvtaskoj osim strogo regiulisanih kao što je zasatava manjina, NATO i EU koje su polako počele da stoje u istoj ravni kao hrvatska. Ja ću NATO i EU zastave spustiti malo ispod hrvatske, da se zna da je hrvatska zastava višeg reda, te zastave nisu iste”, naveo je hrvatski predsednik.

- Advertisement -

Objašnjavajući zašto je Izrael izgubio njegove simpatije, kazao je da je osudio ubistva koja su izvršili pripadnici Hamasa, i da izražava gađenje i gnušanje.

„Ali pravo na samoodbranu koje Izrael apsolutno ima, ne uključuje osvetu i masakr civila. Je li to jasno? I da si mi brat tretiraću te pod tim uslovima”, rekao je Milanović.

Komentarisao je i izjavu ministra spoljnih poslova Hrvatske Grlića Radmana da nije bilo potrebe da Hrvatska šalje svoje avione u Izrael po hrvatske državljane. On je nazvao idiotizmom i amaterizmom poziv hrvatskim državljanima da se evakuišu koji je usledio šest dana pošto je Hamas napao Izrael.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu