Abu Obeida: Hamas počeo pripreme za napad na Izrael još 2022. godine

Obavezno pročitajte

TEL AVIV – Hamas je počeo pripreme za napad na Izrael 2022. godine, izjavio je portparol vojnog krila te palestinske grupe Abu Obeida. Prema njegovim rečima, Hamas je uspeo da tajno regrutuje 4.500 boraca koji su vodili operaciju, prenosi izraelski list „Haarec”. On tvrdi da je kopneni upad u Izrael, pored lansiranja hiljada raketa i onesposobljavanja vojnih kamera, uključivao sajber ratovanje. „Obezbedil smo odbranu za sve naše borce i uspešno sakrili ceo plan, uključujući mobilizaciju resursa i nabavku neophodnih sredstava”, naveo je Abu Obeida.

Objasnio je da se Hamas namerno uzdržavao od komentarisanja različitih incidenata, kao i da se nije mešao u sukobe između političkih frakcija u Gazi i Izraela, stvarajući iluziju neutralnosti kako „neprijatelj ne bi bio svestan predstojeće operacije”. „Ova strategija je bila izuzetno uspešna, a Izrael u svojoj trenutnoj vojnoj kampanji pribegava ubijanju i krvoproliću da bi prikrio neuspehe, umesto da sprovede odgovarajuću procenu”, poručio je Abu Obeida, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić povodom smrti Kisindžera: Danas nam je potrebniji nego ikad pre

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom smrti Henrija Kisindžera koji je preminuo u 100. godini. "Politički legat državnika čija...

Još priča na sličnu temu