15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

MERE KRIZNOG ŠTABA NA SNAZI do 20-OG: Svi detalji u jednom članku!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mere kriznog štaba koje su na snazi do dvadesetog decembra

Nove epidemiološke mere stupaju na snagu 20. decembra i trajaće do 10. januara, a uz već postojeće trebalo bi da smanje širenje koronavirusa u najrizičnijem, prazničnom periodu. Odavno nam je već jasno da novogodišnjih žurki neće biti, a u nastavku pogledajte koja će još pravila važiti. Bar zasad.


“Sve restriktivne mere koje su važile do sada biće na snazi do petka, 18. decembra, a nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće”, istakla je Darija Kisić-Tepavčević.

mere
- Advertisement -

Kao što je i najavljivao Krizni štab, juče su proglašene i nove mere koje će važiti od 20. decembra, a prvenstveno se tiču ulaska u zemlju. Pa da krenemo od toga…

Ulazak u zemlju

Strancima koji žele da uđu u Srbiju biće potreban negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, dok državljani Srbije ukoliko nemaju taj test, moraju da idu u izolaciju deset dana. Izolacija može da se prekine negativnim PCR testom, objasnila je Kisić nakon jučerašnje sednice, dodavši da za strance ne postoji mogućnost izolacije, već oni uopšte ne mogu da uđu u zemlju bez negativnog PCR testa.

- Advertisement -

Ugostiteljski objekti

Prema trenutnim merama, restorani, kafići, barovi, klubovi, kao i igraonice i kladionice zatvaraju se radnim danima u 17 sati. Vikendom ovi objekti uopšte ne rade. Izuzetak su restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 sat svakoga dana.

Frizeri, teretane, spa

Kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni, takođe, rade samo radnim danima do 17 sati dok su vikendom zaključani. Tačnije, od petka u 17 do ponedeljka u 5.

Prodavnice, tržni centri, pijace

Prodavnice prehrambene robe i dalje mogu da rade do 21 sat i radnim danima i vikendom. To važi i za kioske i prodavnice brze hrane. Međutim, tržni centri, ali i drugi butici i radnje, rade do 17 radnim danima, vikendom su zatvoreni. Pijace će radnim danima raditi regularno, a biće otvorene i u danima vikenda od šest do 15 sati.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti