RAZMIŠLJA SE O POOŠTRAVANJU MERA ZA NAROD: Situacija se pogoršava

Obavezno pročitajte

Nove mere u najavi

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović izjavio je da bi medicinski deo Kriznog štaba mogao da zatraži pooštravanje mera ukoliko epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava.

Stevanović, koji je i član Kriznog štaba, rekao je da se to pre svega odnosi na skraćivanje radnog vremena ugostitelja i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

On je, nakon sastanka ministra zdravlja s direktorima kovid bolnica, istakao da se epidemiološka situacija pogoršala, da raste broj zaraženih kovidom-19 i onih koji zahtevaju bolničko lečenje i da se dovodi u pitanje razmatranje novih mera.

Kako je dodao, kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu će u potpunosti iskoristiti svoje kapaciteta.

On je rekao da je ovog puta dogovoreno da se bolnice koje su izašle iz kovid sistema, ne vraćaju u taj režim, već da se posvete lečenju nekovid pacijenata.

U obe bolnice već rade angio sale, a privodi se kraju priprema hirurških sala, dodao je Stevanović.

„Molimo ponovo. Očekuje nas porast broja obolelih kao rezultat opuštanja na svakom koraku, i aktivnosti koje nisu esencijalne za život, poput druženja, rekreacije, sportskih aktivnosti…“, napomenuo je Stevanović.

On je rekao da opterećenje zdravstvenih radnika direktno zavisi od ponašanja građanstva.

„Zdravstveni radnici godinu dana nose ovu pandemiju na svojim leđima. Nadamo se da će konačno neko obratiti pažnju na naš umor“, rekao je Stevanović, preneo je Tanjug.

On je naveo i da vakcinacija ide velikom brzinom, ali i ponovio da nakon što neko primi prvu dozu vakcine, nije odmah zaštićen, već mora proći pet nedelja, da bi se moglo reći da ste zaštićeni.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

JENS STOLTENBERG: Rusija na proleće pokreće veću ofanzivu

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do...

Još priča na sličnu temu