Medvedev: Zelenski bi da pripaja ruske teritorije Ukrajini, tako će doći do Kanade

Obavezno pročitajte

Zelenski tvrdi da potpisani dokument doprinosi „vraćanju istine o istorijskoj prošlosti.

- Advertisement -

„Visoki ukrajinski narkoman napravio je jednostavan propagandni potez, izazvan neuspehom na frontu”, ocenio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući odluku ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da potpiše ukaz „o istorijskom nasleđu Ukrajinaca na teritorijama Ruske Federacije”.

Prema dokumentu, postoji potreba da se Ukrajincima koji žive na teritoriji Rusije obezbedi „pravo na obrazovanje na ukrajinskom jeziku i njegovu slobodnu upotrebu, pristup medijima na ukrajinskom jeziku i pravo na mirno okupljanje”.

Tako je Zelenski naložio vladi da sa međunarodnim ekspertima izradi i Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu podnese akcioni plan za „očuvanje nacionalnog identiteta Ukrajinaca u Ruskoj Federaciji, uključujući i zemlje koje su istorijski naseljavali”.

Zelenski tvrdi da potpisani dokument doprinosi „vraćanju istine o istorijskoj prošlosti zarad ukrajinske budućnosti”.

„Naglo je ušmrkao duplu dozu i potpisao ukaz o teritorijalnim pretenzijama prema Rusiji, na zemlje „istorijski naseljene Ukrajincima”“, napisao je Medvedev na Telegramu, prenosi RT Balkan.

„Nema šta da se komentariše, pošto su Ukrajinci Rusi, a Malorusija (prim. prev. – istorijski naziv ruskih teritorija, uglavnom na teritoriji današnje Ukrajine) je deo Rusije. I vreme je da glavni „Ukrajinac” odustane. U suprotnom će i Kanadu da pripoji”, zaključio je Medvedev.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu