MEDIJI PORUČUJU: U Evropskoj uniji smatraju da je novim sankcijama protiv Rusije došao kraj

Obavezno pročitajte

U Evropskoj uniji smatraju da je s novim sankcijama protiv Rusije „završeno“, jer ako se budu uvodila dodatna ograničenja, „biće više izuzetaka iz mera, nego samih mera“, piše „Fajnenšel tajms“ pozivajući se na neimenovanog evropskog činovnika.

„Završili smo. Ako uvedemo još sankcija, biće više isključenja, nego samih mera“, prenosi list reči činovnika.

- Advertisement -

Kako navodi „Fajnenšel tajms“, mnogi evropski činovnici priznaju da sfere ekonomije koje nisu pogođene sankcijama predstavljaju oblasti koje su od životnog značaja za niz zemalja Evropske unije, zbog čega će na mere u tim sferama biti uložen veto.

List navodi, pozivajući se na činovnike koji pripremaju sledeći paket antiruskih sankcija, da će nove mere EU protiv Rusije, verovatno, biti ograničene samo na proširenje spiska lica koja su pod sankcijama i na pojačavanje postojećih ograničenja „zatvaranjem rupa“.

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila da 11. paket sankcija protiv Rusije uključivati mere protiv zaobilaženja postojećih ograničenja, prenosi Sputnjik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu