32.4 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

MEDIJE PO SRBIJI MILIONIMA OBASIPAJU NJIHOVE GAZDE: Evropska unija uložila 250 miliona evra u medije i NVO na zapadnom Balkanu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Evropska unija  je u prethodnom periodu za civilno društvo i medijski pluralizam na zapadnom Balkanu, uključujući i Srbiju, izdvojila 250 miliona evra, kaže portparolka Evropske komisije, Ana Pisonero.

Pisonero nije komentarisala konstataciju nezavisne novinarke Katarine Fiore o „pristrasnosti medijske scene u Srbiji pred predstojeće izbore”, već je navela očekivanja Evropske komisije da će izbori u Srbiji biti „slobodni, fer i da će svi na njima učestvovati”.

„Delegacija Evropskog parlamenta je upravo u Beogradu i mi podržavamo njihov rad na jačanju poveranja u sledeće izborne procese u zemlji. Važno da Srbija nastavi da primenjuje preporuke izborne posmatračka OEBS misije i isprati preporuke misije Evropkog parlamenta“, rekla je Pisonero.

- Advertisement -

Na pitanje o radu Komisije sa nezavisnim medijima u Srbiji, Ana Pisnero podseća da je medijie i civino društvo u regionu Komisija podržala sa 250 miliona evra.

„Medijski pluralizam je fundamentalan za demokratsko društvo i ključan za dobro informisanje i odlučivanje građana. Očekuje da će na tome dalje da se radi ne samo na Zapadnom Balkanu već i šire“, poručila je Pisonero, prenosi Tanjug.

Tokom jučeršnje konfrencije za medije u Evropskoj komisiji, ista novinarka je konstatovala da Srbija ima „destabilirajuću ulogu u regionu“, između ostalog i zbog navoda Evropskog parlamenta o „velikim izdvajanjima za vojsku“ .

- Advertisement -

Na to joj je iz Evropske komisije odgovoreno da je uskalađivanje Srbije sa spoljnom i bezbednosnom politikom u porastu i da se očekuje da zemlja konkretnim akcijama nastavi u tom pravcu.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti