MARIJA ZAHAROVA: Kijevski režim nije uspeo da napravi od Buče „ukrajinsku Srebrenicu“

Obavezno pročitajte

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je potrebna poštena i nepristrasna istraga kako bi se utvrdila istina oko prošlogodišnjih događaja u kijevskom predgrađu Buča.

„Ponovo govorimo o tome – da bi se utvrdila istina potrebno je sprovesti poštenu, nepristrasnu i nezavisnu istragu koja treba da se fokusira na pronalaženju odgovora na četiri pitanja: identifikacija leševa, vreme i uzrok smrti ljudi, tragovi mogućeg premeštanja tela“, istakla je Zaharova.

- Advertisement -

Podsetila je da su prošle godine kijevski režim i njegovi zapadni pokrovitelji pustili u javnost lažnu vest o navodnom „masovnom ubistvu civila“ od strane ruske vojske u Buči.

„U Buči je potom organizovano „političko hodočašće” stranih posetilaca. Tamo su organizovane propagandne akcije, stizali su novinari. Međutim, kijevski režim nije uspeo da napravi od Buče „ukrajinsku Srebrenicu”. Očigledno je da je to bila provokacija čiji je cilj bio da se aktivira unapred pripremljeni paket antiruskih sankcija i da se osujete rusko-ukrajinski pregovori“, istakla je Zaharova.

Ukrajinske vlasti i mediji objavili su prošle godine video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije, prenosi Sputnjik.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih – haos u Zvečanu

Srbi u Zvečanu koji se nalaze su napadnuti, a ima povređenih. Naš reporter javlja da lete šok bombe na...

Još priča na sličnu temu