Amerikanci odlučili – Novak se vraća!

Obavezno pročitajte

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, biće u mogućnosti da igra na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama jer je u toj zemlji konačno ukinut zakon koji zabranjuje ulazak nevakcinisanim strancima.

Američki Senat većinski je glasao za ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju povodom korona virusa.

- Advertisement -

U Gornjem domu 68 glasova je bilo za donošenje ove odluke, dok je 23 glasa bilo protiv, a sada se čeka da Džozef Bajden odobri ovu odluku.

U okviru mera koje će biti ukinute najapsurdnija je bila zabrana ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima što je posebno pravilo problem Novaku Đokoviću koji već drugu godinu zaredom ne igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Srpski as će posle ukidanja ove zabrane moći da igra na US Openu koji je na programu od 28. avgusta do desetog septembra, ali i na Mastersima koji prethodne tom Grend slemu.

Da su Amerikanci bili blizu ove odluke bilo je jasno još u februaru kada je Predstavnički dom većinski glasao za ukidanje mera.

Novak je pokušavao da dobije specijalno izuzeće, organizatori turnira u Indijan Velsu i Majamiju su se takođe zalagali za to, međutim jedan od najboljih tenisera svih vremena nailazio je isključivo na negativne odgovore.

Dok je nevakcinisanim strancima zabnjen ulazak, nevakcinisani Amerikanci mogli su bez smetnji da putuju i da se vraćaju u svoju zemlju.

U emisiji „Sputnjik sport“ novinari sportske redakcije osvrnuli su se na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i završnu trku Partizana i Crvene zvezde za plasman u Top osam Evrolige.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu