Majka ubijene devojčice iz „Ribnikara“: Ova škola više nije škola

Obavezno pročitajte

Majka ubijene devojčice iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ Ninela Radičević izjavila je da država mora da se uključi u dešavanja oko osnivanja memorijalnog centra u znak sećanja na ubijenih devetoro đaka i radnika obezbeđenja.

Radičević je za N1 na protestu ispred „Ribnikara“ rekla da roditelji ne insistiraju na rešenju za memorijalni centar, već da ono treba da odredi multidisciplinarni tim stručnjaka, ali da u sve to mora da se uključi država, koja trenutno to ne čini.

- Advertisement -

„Mi ne inistiramo da to treba da izgleda ovako ili onako, ali država mora da krene da se bavi ovim problemom. A trenutno se ne bavi…Cela priča oko 3. maja se pretvara se u rijaliti šou oko roditelja. Ko nas je podelio? Mi se nešto prepiremo s nekim Savetom roditelja…To je meni uvredljivo da se ceo događaj svede na taj nivo. Država mora da se uključi i jasno da se izjasni. Neka kaže i ako misli da ne treba memorijalni centar. Akcija je neophodna“, istakla je Radičević na protestu na kom roditelji ubijene dece traže da se otvrori memorijalni centar.

Ona je ocenila da Ribnikar više nije škola i da ne razume one koji traže da se mesto zločina pretvori ponovo u školu.

Deca su, kako dodaje, ušla u tu zgradu kao đaci, a izašla iz nje na potpuno drugi način.

„Deca tu treba da budu bezbrižna i to za njih treba da bude sigurno mesto. Ovo mesto više nije škola. Mesto na kom je ubijeno 10 duša ne može više da bude škola“, rekla je Radičević.

Ona je naglasila da se Savet roditelja ili bilo ko ko se bori za školu – bori za zidove.

Pozvala je sve da se ne prave kao da 3. maja nije bilo i ponašaju se kao da se nije desilo. „To nas najviše boli“, naglasila je.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu