SUTRA OTVARAMO LOKALE: Narod se digao protiv picoustog diktatora

Obavezno pročitajte

Ugostitelji iz Čačka ogorčeni su zbog mera pritiv korone, koje je danas usvojio Krizni štab, jer, kako navode, neće moći finansijski da podnesu novo zatvaranje.

Oni navode da je prevršila dara meru i najavljuju protest  za sutra ispred čačanske Gradske uprave. Kako ističu država im ne dozvoljava da rade, a plate, poreze, doprinose i ostale troškove moraju da plaćaju. Oni su posredstvom Viber grupe, pozvali sve kolege, konobare, kuvare i dostavljače da dođu ispred opštine kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

“Da li je neko dobio zvanično, pismenim putem obaveštenje da ne sme sutra da radi-nije, rekao je jedan od njih. Ukoliko ih na taj način nisu informisali o novim merama onda ne mogu ni da traže plaćanje poreza”, ocenio je on.

Kako je istakao, svi će sutra u 12 časova otvoriti lokale uprkos kaznama koje će uslediti.

“Ja sam danas zvao prvo Ministarstvo zdravlja, oni su me uputili na Ministarstvo turizma kako bi mi objasnili zašto ne može da radi šalterska prodaja i dostava, jer prema informacijama koje imam od kolega iz Beograda i Novog Sada, tamo je to moguće”, naveo je Dragan Đačić.

On je ocenio da Čačak nije kritičan po broju novoinficiranih koronavirusom, te da treba pokušati izboriti se za rad.

Jedan od vlasnika ugostiteljskog objekta kaže da u Javnim preduzećima ima najviše zaraženih, a ona rade i zaposleni u njima primaju punu platu svakog meseca. Oni, takođe, pitaju kako ne mogu da rade kafići u kojima ima 30 mesta, a marketi poput “Rode” i ” Ideje ” mogu, a tamo se okupi i do 300 ljudi u isto vreme.

Zato su njih 230, koliko broji ova Viber grupa, najavili za sutra protest u 10 časova, a potom i otvaranje svojih lokala.

Podsetimo, od večeras u 20 časova, odnosno 21 čas, biće zatvoreni svi ugostitelјski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport. Takoreći, tokom narednih dana na snazi će biti epidemiološke mere kao i prethodnog vikenda, saopštio je ranije Krizni štab.

Izgleda da krizni štab i picousti diktator nemaju kontrolu nad narodom koliko bi oni to voleli. Bliži im se kraj.

SourceNova RS

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: