Lavrov: SAD i NATO nastavljaju da budu direktno uključeni u sukob u Ukrajini

Obavezno pročitajte

Koliko god Ukrajina nabavi novog oružja sve će ono uništiti ruska vojska, poručio je Dmitrij Poljanski, prvi zamenik ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama.

Poljanski se pritom osvrnuo na posetu Sjedinjenim Američkim Državama ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

- Advertisement -

„Novo naoružavanje Ukrajine na nikakav način neće uticati na ispunjenje ruskih ciljeva u specijalnoj vojnoj operaciji. Želim da dam savet svim zapadnim zemljama da se što pre zapitaju do kada će pomagati Ukrajini, ako je i sve manje Ukrajinaca koji veruju u ukrajinski režim“, naveo je Poljanski.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov još je jednom istakao da su Sjedinjene Američke Države i NATO direktno uključeni u sukob i to ne samo slanjem oružja, već i obukom osoblja koje sprovode u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Američki Kongres je odobrio više od 110 milijardi dolara za Ukrajinu od ruske invazije koja je počela u februaru 2022. godine, ali nije odobrio nikakva sredstva otkako su republikanci preuzeli Predstavnički dom od demokrata u januaru.

Do sredine novembra Ministarstvo obrane SAD-a iskoristilo je 97 posto od 62,3 milijarde dolara dodatnog finansiranja Ukrajine, a State Department je iskoristio svih 4,7 milijardi dolara sredstava vojne pomoći Ukrajini koja su mu bila dodeljena, izjavila je prošle nedelje direktorka kancelarije za upravljanje i budžet Bele kuće Šalanda Jang.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu