Lavrov i ministar spoljnih poslova Egipta: Nasilje protiv civila u Gazi neprihvatljivo

Obavezno pročitajte

Ministri spoljnih poslova Rusije i Egipta, Sergej Lavrov i Sameh Šukri, razgovarali su telefonom o situaciji u Pojasu Gaze, složivši se da je nasilje protiv civila neprihvatljivo.

„Tokom razgovora ministri su zaključili da su neprihvatljive bilo koje nasilne akcije protiv civila, izvođenje udara na stambene objekte, objekte civilne infrastrukture“, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Advertisement -

U saopštenju se navodi i da su obe strane potvrdile zajednički stav u prilog uvođenja dugoročnog prekida vatre, stvaranja humanitarnog koridora u Pojas Gaze, preduzimanja koraka u oslobađanju talaca.

Ruska strana je istakla značaj što hitnije evakuacije ruskih državljana iz palestinske enklave uz pomoć egipatskih partnera.

Podsetimo, ruski ministar spoljnih poslova sastao se juče sa ambasadorima arapskih država i predstavnikom Lige arapskih država i tom prilikom poručio da se Moskva zalaže za prekid vatre u Pojasu Gaze, osiguravanje bezbednosti civila i oslobađanja talaca.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ukrajina detonirala eksploziv na pruzi duboko u Sibiru

Ukrajinska špijunska agencija detonirala je eksploziv na ruskoj pruzi duboko u Sibiru, što je drugi napad ove nedelje na...

Još priča na sličnu temu