Lavrov: Anglosaksonci guraju Bliski istok ka velikom ratu

Obavezno pročitajte

Anglosaksonske snage guraju bliskoistočni region na ivicu velikog rata i ova linija Zapada tradicionalno dovodi do naleta terorizma i višemilionskih reka izbeglica, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na maratonu udruženja „Znanje“ u okviru Međunarodne izložbe-foruma „Rusija“.

Prema njegovim rečima, ova linija Zapada u punoj meri se manifestuje u Ukrajini, Iraku, Libiji i Siriji.

- Advertisement -

„Ostali rezultati takve politike su talas terorizma i ekstremizma, razorene ljudske ljudbine, uništene porodice, višemilionske tokovi izbeglica“, dodao je Lavrov.

Diplomata je skrenuo pažnju da metode SAD i njihovih satelita uključuju pokušaje da poseju haos u različitim svetskim regionima, posvađaju zemlje i narode, zaoštre međunacionalne i međuverske protivrečnosti.

„Zapad je navikao da rešava svoje probleme na račun drugih, da eksplatiše tuđe resurse. Kako je rekao ruski predsednik (Vladimir Putin), navikao je da ‘ostvaruje rentu na račun hegemonije’“, zaključio je on.

Sukob Izraela i Hamasa počeo je 7. oktobra kada je palestinska grupa upala na jug Izraela, ubila više od 1.400 ljudi i otela oko 230 ljudi. Izrael je odgovorio neprestanim bombardovanjem Pojasa Gaze, u kom je poginulo više od 8.000 ljudi, a zatim i kopnenom operacijom.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu