KURTI NE MOŽE DA PREVALI PREKO USTA: Pucano u „Kosova građane“, a ne u sprsku decu?!

Obavezno pročitajte

Pucnji u dečaka od 11 i mladića od 21 godine starosti odjeknuli su ne samo Kosovom, već i celom Evropom. U njih je pucao pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga. Pucao na Badnji dan samo zato jer se zovu Stefan i Miloš, jer su srpske nacionalnosti, a to danas nikako nije preporučljivo ako živite na Kosovu i Metohiji. 

Povodom zločina oglasili su se svi, pa i Aljbin Kurti. Bolje da nije.

- Advertisement -

Kurti je napisao:

– Nedvosmisleno osuđujem napad na dvojicu građana Kosova danas u Štrpcu. Osumnjičeni je uhapšen i naš pravosudni sistem će s njim postupati brzo i pošteno. Pohvaljujem policiju Kosova za njenu brzu akciju i puno angažovanje u obezbeđivanju bezbednosti svih, bez diskriminacije.

FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

Čak ni u ovakvom trenutku Kurti nije mogao da prevali preko usana da su dvojica stradalih srpske nacionalnosti, iako je to jedini razlog zašto je na njih pucano. Nije mogao kosovski premijer ni u ovakvom trenutku da kaže da je jedan od ranjenih dete, dečak od samo 11 godina. 

Ovu činjenicu je primetio i Bojan Pajtić, pa se oglasio na Tviteru sledećom porukom:

– Elementarna ljudskost nalaže da kažete da je pucano na decu Kada monstrum ustreli dete koje ima 9 godina, ne nazivate žrtvu „građaninom“. Užasava taj ledeni birokratski rečnik. Roditelj ste, saberite se. Dete je dete, koje god nacionalnosti bilo.

Pucnji u Gotovuši su direktna posledica politike konstantnog sukoba koju sprovodi Aljbin Kurti. Mržnja prema Srbima, ni 23 godine pošto je rat završen, ne jenjava. Sve što rade prištinske vlasti usmereno je na ispunjenje jednog cilja – odlazak preostalih Srba. A oni svaki dan odlaze. Koji roditelj neće posle svega što se dešava reći svom detetu da ide, da napusti Kosovo i budućnost gradi u centralnoj  Srbiji ili negde u Evropi. Svejedno gde, samo da je što dalje od Kosova.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Napadi Izraela uključivali područja gde je ljudima rečeno da potraže sklonište

Izraelske snage su, uprkos višestrukim pozivima SAD i Ujedinjenih da zaštite civile, nastavile sa vazdušnim i kopnenim bombardovanjem južnog...

Još priča na sličnu temu