POGODIĆE NEMAČKU! Do leta pad Ukrajine: Zapad iscrpljuje mogućnosti! KFOR nema pravo da kaže NE!

Obavezno pročitajte

Ekonomski blic krig protiv Rusije nije dao rezultate. Međutim, ono što bi mene brinulo, da sam zapadni strateg jeste to što su sankcije naterale Ruse da pronalaze nova rešenja koja oni, onako malo inertni, ne bi ni tražili, niti nalazili, izjavio je advokat Branko Pavlović, stručnjak za privredno pravo, gostujući u emisiji Reč na kanalu Rezervni položaj. 

– Rusija će napraviti mnogo bolju osnovu za dalji razvoj. Po prvi put ozbiljnu kontrolu iznošenja para iz Rusije, bolju kontrolu kursa rublje, i koncentraciju tehnološkog znanja da se zamene sve komponente koje su uvozili sa Zapada, a bile su potrebne za visoku tehnologiju. I ogromnom brzinom će to Rusija da nadoknadi i ruske kompanije će sa novim proizvodima postati konkurentne u celom svetu, jer će biti jeftinije od zapadnih kompanija – istakao je Pavlović. 

Kako je rekao, Zapad planira da ograniči cenu ruske nafte „tako što će proganjati vlasnike tankera“. 

– Vlasnik tankera, prevoznik, ako utovari naftu gde su mu papir iskazani na ceni većoj od 60 dolara, gubi pravo na osiguranje tankera, budući da su zapadna osiguravajuća društva deo zapadnog finansijskog sistema. A ako tanker izgubi osiguranje, onda on ne može da pristane ni u jednu luku – objašnjava advokat.

Pavlović, međutim, navodi, da će ruska kontramera najviše pogoditi Nemačku. 
– Ta kontramera se odnosi na države koje primenjuju ograničenje cene, jer Rusi njima uopšte neće davati naftu. A naftovod koji vodi ka Nemačkoj snabdeva nemačke rafinierije ogromnim količinama nafte, koje nemaju rešenje kako da se snabdeju, jer su pravljene za preradu tog tipa nafte kakav dolazi iz Rusije. Drugi put, znate šta znači? Istovariš u luci na Baltiku, pa prevoziš železnicom. Ali to su takve količine da je to nemoguće, osim ako ne napraviš neke ludačke kapacitete železnice i vagone koji to prevoze. Nemačka ima strateške rezerve za šest meseci, a nakon toga će se pojaviti nestašice derivata – prognozira Pavlović. 

On je rekao i da Zapad nema kapaciteta za ozbiljniju vojnu pomoć Ukrajini, „a Ukrajini je potrebna mnogo veća pomoć od one koju su imali“. 

– Zašto. Zato što trpe ogromne gubitke, a tek se očekuju ofanzivna dejstva Rusije. Jer ovih 150.000 što se obučavaju i naoružavaju ne služe da bi došli na liniju fronta, nego da bi krenuli u ofanzivna dejstva. Do leta ćemo imati jasnu sliku da je Ukrajinska vojska ili kapitulirala ili izuzetno blizu kapitulacije i da Zapad nema više šta da im da. On nema više šta da isporuči – naglasio je Pavlović. 

Prema njegovim rečima, kada se to desi, Zapad će „preći na sledeće žarište“.
Govoreći o Kosovu i Metohiji, rekao je da je Rezolucijom 1244 definisano pravo da se naše snage vrate u pokrajinu, „za određene namene, u određenom broju“.

– A tehnička pitanja vraćanja su prepuštena komandi koja je na terenu. Ne odlučuje komanda na terenu da li mi imamo ili nemamo pravo, nego samo tehnička pitanja: koja jedinica, u kom sastavu, kojim putem, kada, gde, na koji način, gde da joj se obezbedi karaula, garnizon, jer moraju negde da spavaju, da se hrane, i tako dalje. Mi možemo da se obratimo UN zbog Kforovog nepoštovanja. Zahtev KFOR-u je ispravno adresiran, ali ne sme da se stane na tome – zaključio je Branko Pavlović.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

NADAL: Novak nikada neće biti voljen kao Rodžer i Rafa

Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, a sada Feliksa Ože Alijasima, imao je zanimljivu opservaciju o tome zašto postoji...

Još priča na sličnu temu