KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KRIZNOG ŠTABA: DR.Kon priznao prikrivanje podataka pred izbore!

Obavezno pročitajte

Janko Veselinović pozvao tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv članova kriznog štaba

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da je priznanje epidemiologa dr Predraga Kona da je od sredine juna umrlo tri puta više ljudi od koronavirusa u odnosnu na zvanične podatke dovoljno za pokretanje krivičnog postupka protiv članova Kriznog štaba na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

– Javno pozivam Državno tužilaštvo da odmah postupi po priznanju počinjenog krivičnog dela jer će u suprotnom i sami biti odgovorni za nepostupanje po zakonu. Ako je Кrizni štab bio samo konsultativno telo njegovi članovi treba da se izjasne ko je skrivao podatke i da li je to državni vrh – ističe Veselinović.Janko Veselinović FOTO: Milica VučkovićJanko Veselinović FOTO: Milica Vučković

On dodaje da je ova izjava dokaz da je režim svesno ugrozio živote mnogih.

– Izjava Predraga Кona je validan dokaz da je režim krio broj obolelih i umrlih pred lažne izbore koji su održani 21. juna 2020. i da su svesno, krijući istinu, ugrozili živote mnogih. Кrijući podatke i nakon 21. juna prikrili su i posledice, odnosno broj obolelih i umrlih koji su značajnim delom uzrokovane prikrivanja podataka u vremenu pre održavanja lažnih izbora – dodaje.„Za netačne podatke krivi informatičari, a ne Krizni štab“NEMA KRAJA BAHATOSTI Lončar novinarki: Draže bi vam bilo da ima što više mrtvihKon: Triput više umrlih do juna od zvaničnih podataka!

Veselinović je izjavu Kona da je potrebno dva meseca kako bi se utvrdsio broj umrlih ocenio tragikomičnom.

krivič

Tragokomične su izjave istog člana Кriznog štaba da je potrebno i dva meseca da bi se utvrdio stvarni broj umrlih. Nije poznato u medicinskoj nauci da se za konstataciju smrti čeka 60 dana. Do sada je režim imao inventivnije načine da prikrije neistine ali je važno da Tužilaštvo odmah reaguje vezano za ovo priznanje o lažiranju podataka – zaključuje Veselinović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu