(FOTO )VUČIĆ UHVAĆEN U LAŽI: Srbija prodavala oružje Azerbejdžanu i Jermeniji!

0
654
alt

Jermenska diplomatkinja o izvezenom oružju

Jermenska diplomatkinja Sosi Tatkijan izjavila je da je Srbija prodavala oružje i Bakuu i Jerevanu i da je izvezla mnogo više oružja u Azerbejdžan nego u Jermeniju.

– Nije istina da je Srbija prodavala oružje samo Jermeniji. Ono što se pojavilo u medijima je samo najnoviji ugovor, ali je činjenica da je Srbija prodavala naoružanje i Jermeniji i Azerbejdžanu – rekla je Tatkijan za N1.

oružje

Ona je kazala da se to vidi po količini oružja koje je stiglo u Azerbejdžan i dodala da je ta zemlja dobila znatno naprednije naoružanje od Jermenije.

– Nekoliko puta sam proverila ove podatke od više izvora pre ovog razgovora – navela je Tatkijan, savetnica više jermenskih i međunarodnih nevladinih organizacija.

Ona je rekla da „isto važi i za Rusiju za koju postoji mit da pomaže Jermeniji“.

– Zapravo, Rusija pomaže obema stranama i to opravdava komercijanim interesom – kazala je Tatkijan.

– Zamislite, Izrael čiji je narod doživeo genocid, kao i Jermeni. Zato mislimo da to ne bi trebalo da rade, pogotovo što im prodaju moderno naoružanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je negirao da se oružje iz srpskih fabrika koristi u sukobu Jermenije i Azerbejdžana u regionu Nagorno-Karabah, ali je potvrdio da obe strane koriste municiju proizvedenu u Srbiju koja je ranije kupljena.„Mandatar za nekoliko dana, nema srpskog oružja u sukobu Azerbejdžana i Jermenije“

Novi sukob Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha izbio je u nedelju i od tada je poginulo više od 100 ljudi, a ranjene su stotine. Borbe su nastavljene i danas.

Lideri dve zemlje danas su odbacili predlog za mirovne pregovore.

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev rekao je da će Baku nastaviti vojne operacije dok se jermenske snage ne povuku iz Nagorno-Karabaha, većinski jermenske enklave u Azerbejdžanu.

Ostavite komentar