KREĆE OKRŠAJ: Hrkalović uništila video sa sastanka na kojem je bio otac Nebojše Stefanovića!

Obavezno pročitajte

U krivičnoj prijavi kojom se terete nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode (SSIM) Dejan Milenković navodi se da je na „nezakonit način uništen video i audio-materijal sastanka“, direktora Srbijašuma Igora Braunovića, koji je bio pod sudski odobrenim merama i Branka Stefanovića, oca Nebojše Stefanovića, tadašnjeg ministra policije, otkriva NIN.

„Hrkalović je uhapšena 15. oktobra 2021. nakon što ju je drugoosumnjičeni Milenković spomenuo na ponovnom saslušanju. U krivičnoj prijavi koja je tada podneta stavljeno joj je na teret da je od 13. februara 2017, pa do kraja 2018, uticala na Milenkovića da ne dostavi tužiocu veštačenja telefona Veljka Belivuka koje je radila služba SSIM-a u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića (ubijen januara 2017)“, podseća nedeljnik.

U prijavi se navodi da je „izveštaj zajedno sa prikupljenim materijalom iz telefona Veljka Belivuka, postupajućem tužiocu i sudiji za prethodni postupak dostavljen tek 27. marta 2018, odnosno dan pred glavni pretres koji je održan 28. marta 2018, kako bi tužioca zbog obimnosti materijala doveli u situaciju da ne bude u mogućnosti da se upozna sa dostavljenim izveštajem i prikupljenim materijalom, čime je onemogućeno efikasno vođenje krivičnog postupka“.Nedeljnik navodi i da je Belivuk, u slučaju ubistva Miloševića, pravosnažno oslobođen nakon što su sudski veštaci promenili sopstveni nalaz o pronađenim DNK tragovima, što nema veze sa Belivukovim telefonom.

- Advertisement -

„Dejan Milenković je tada osumnjičen i da je svom podređenom D. S, pripadniku SSIM, u drugoj polovini 2018. dao nalog da uništi celokupan audio-video materijal sačinjen u lokalu ‘Maksim’ u Beogradu kada su se sastali direktor JP Srbijašume Igor Braunović, protiv koga je sud odobrio mere tajnog nadzora, i Branko Stefanović. Oni su se, kako piše u prijavi, ‘dogovarali o kupovini zemljišta’, a policajac D. S. je po naredbi Milenkovića uništio audio-video zapis“, naveo je NIN.

Kako nedeljnik ukazuje, „zanimljivo je da ova činjenica iz istrage nije korišćena u obračunu sa ministrom Stefanovićem preko režimskih medija“ i dodaje da je „Braunović, prema pisanju brojnih medija, zet predsednika Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića“.

Dijana Hrkalović, koja je formalno bila službeno neovlašćena za istrage SSIM-a, osumnjičena je za trgovinu uticajem i određen joj je pritvor.

Milenković, koji je formalno bio službeno ovlašćen kao šef SSIM-a, tereti se za zloupotrebu službenog položaja i brani se sa slobode.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu