KONCERT BEOGRADSKOG SINDIKATA ZA KOSMET U NIŠU: Ceo Čair skandira „Vučiću, pede*u“! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

“Kosovo je Srce Srbije” i “Nema povlačenja, nema predaje (kad su u pitanju principi i borba za ono u šta verujemo)”, ključne su obznane sa koncerta Beogradskog sindikata u Nišu, kojim je obeležio 24. rođendan, a muzički hepening iskoristio da pošalje i (pre)glasne političke poruke.

U punoj niškoj hali “Čair” ovaj kultni srpski hip- hop bend je sinoć, nesumnjivo, ostavio srce pred publikom, toliko se ne štedeći da je izgledalo da bi njihov stih “zovite Hitnu nek me pokupi sa bine” (“Još ovu noć”) mogao biti proročki. Fanovima je ponudio najpopularnije numere, među kojima i one kojima se pripisuje vanserijska vrednost.

- Advertisement -

Atmosfera je bila odlična, te je izgledalo da pregrejanoj publici- koja je te večeri imala i horsku probu, i džim teretanu, i iluziju političkog mitinga, ne pada na pamet da devetoricu oznojenih ljudi pusti da idu kući.

Problem bi mogla biti upravo okolnost da bi koncert- em rođendanski, em održan posle 15 godina odusutva iz ovog grada- mogao biti upamćen prioritetno po “politici”. Središni i značajan deo koncerta posvećen je Kosovu i Metohiji (“srcu Srbije”), kao i Republici Srpskoj (“bastionu srpstva”), za koju su povodom 30 godina postojanja napravili pesmu “Jedina Srpska” i Crnoj Gori (“duši Srbije”), kojoj su napisali “Sviće zora”, te i ovoga puta podržali litije, poručujući da “ne damo svetinje”.

Objasnili su da je sve o, zapravo, “čas istorije” i da “ne treba da zaboravimo ko smo”.

“Znamo kakva je situacija sa Kosovom i Metohijom. Znamo i kakva je situacija oko ovog nemačko- francuskog sranja koje nam podmeću. Ne treba da se odreknemo Kosova i Metohije, ono mora da ostane u našim srcima i glavi, ako treba čekaćemo i hiljadu Vidovdana, a do tada ćemo da se pozdravljamo sa: ‘Dogodine u Prizrenu’”, govorili su članovi benda, najavljujući istoimenu pesmu.

Pozivali su, pritom, publiku da skandira “Kosovo je srce Srbije”, “Sparta Srpska, Srbija, Kosovo i Metohija”, “Crna Gora i Srbija, to je jedna familija” ili da kada oni kažu “Republika Srpska”, publika uzvikne “Srbija”.

Na stejdžu im se pridružila i Pavlina Radovanović, devojčica anđeoskog glasa i “njihova sestra sa Kosova i Metohije”, koja je sa spojena tri prsta između ostalog otpevala “Sa Kosova zora sviće” i “Tamo daleko”.


Za vreme ovog segmenta u publici su zapaljene baklje i hala je zamirisala na paljevinu.

Momci iz BS nisu zaboravili da upute pozdrave komandantu Kopnene vojske Srbije generalu Milosavu Simoviću, koga su posetili u toku prepodneva,drugovima palim borcima, Gvozdenom puku, Srpskoj pravosavnoj crkvi.

Pa, srećan BS rođendan, svima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu