DRAGOSLAV BOKAN UDARIO PO SVEŠTENICIMA KOJI SU PROTIV IZDAJE KOSMETA: Svi ćete na crkveni sud! Svi!

Obavezno pročitajte

Sramotno, zamene teza, nivo master bota. Ovako bi najkraće mogao da se opiše tekst Dragoslava Bokana, koji je priznao da postoji pobuna među sveštenstvom SPC zbog izdaje Kosova, ali i koji je po vučićevskom receptu najavio obračun vrha Crkve sa neposlušnima.
Njegov stav prenosimo u celosti:


Horska priča opozicionih fanatika je uzela svoj danak. Poput lakmus-papira su se glupošću i naivnošću izdvojili neki od naših duhovnika u mantijama.

- Advertisement -

Pa su krenuli da se neočekivano slažu sa Zoranom Kesićem i Ivanom Ivanovićem, Koraksom i Petričićem, nasleđem „Otpora“ i Radomirem Konstantinovićem, eks-generalom Ponošem i skakutavim Ćutom, Natašom Kandić i Marinikom Tepić… u njihovoj najoštrijoj kritici srpskog državnog rukovodstva. I pozivom da se, čim pre, skine i ukine postojeća vlast, na uličnim „narodnim izborima“. Na korist onih (iz Davosa, Vašingtona, Pentagona, Brisela, Zagreba…) koje ovde sad retko ko pominje, onih koji su nas ovako zavadili, posvađali i zaludeli.

A Sveti Arhijerejski Sinod i Njegova Svetost, patrijarh Porfirije, preventivno su zabranili neobavezno i potpuno slobodno političko izjašnjavanje u javnosti naših sveštenika, onih koji su (još uvek) deo Srpske Pravoslavne Crkve.

A najviše ih je, takvih, u Ohaju, Nebraski, Utrehtu, Crnoj Gori, pa čak i Hilandaru (ako je istina da jedan od ovih razgoropađenih likova pripada tamošnjem monaškom bratstvu)…

I oni se, ti revolucionarni, od besa zapenjeni likovi u crnim odeždama, nimalo ne obaziru na ovu jasno obznanjenu zabranu.

Oni su, jednostavno, sebe ubedili da tobože „razumeju“ ono što ne razumeju – ono što se u ovom vremenu, a pred našim zbunjenim pogledom, dešava u vidu takozvane „taktike opstanka“.

Pominje se „završena i odavno još dogovorena izdaja Svetog Kosova (i Metohije)“ od strane onog ko je ekskluzivno za sve kriv, i sve s tim u vezi. Sa zaključcima koji ne odgovaraju složenoj istini ovakvih pritisaka i stvarnom stanju stvari na diplomatskom terenu.

Ne čuju se, u ovakvoj projekciji, nikakvi argumenti, niti razumna objašnjenja onoga što se zaista „valja ispod žita“ i događa ispod „vrha ledenog brega“ u gladijatorski teškoj bici srpske države, posle svega.

Ne interesuje ove virtuelne „osvetnike Kosova“ i „propovednike opšteg ustanka“ ma šta što je van njihove ideje da je „sve gotovo“ i da „ko ne kaže istinu sad, neka zauvek zaćuti“. A mirne patrijarhove zaključke i preventivna crkvena ograničenja se njih, kao što vidimo, apsolutno ne tiču.

Ni za jotu ne menjaju svoj zaverenički, „borbeni“ stav i ustaničko raspoloženje.

Svojim talentom za lepe besede novog kosovskog ciklusa i nesumnjivim književnim darovima oni rasipnički bibere & posoljuju tanku hranu lažnih „zaključaka“ koju ovih dana nude svojim izluđenim gledaocima i „braći po internetu“ (u moćnom virtuelnom bratstvu raznih „društvenih mreža“).

Tako se stvara ono što našim najvećim neprijateljima najviše odgovara: atmosfera haosa i potpunog rasula u svim slojevima naše onemoćale (i sve slabije) nacionalne zajednice.

A ti „novi Turci, Austrijanci i Nemci“ aktuelnog srbofobnog saveza upravo ovo i žele, da bi se pomislilo da smo kapitulirali (a nismo) i da ćemo pre vremena, nestrpljivo ispaliti metke i urlike iz zasede, odajući tako svoj položaj i prave namere. Da bismo tako izgubili sve još postojeće šanse i obesmislili našu istinsku strategiju (a ona je uvek javnosti nedostupna i nevidljiva, samim tim i poprilično neubedljiva za srpsko patriotsko javno mnenje).

Teško nama s nama. A državi sa ovakvim zlogukim podmetačima klipova. I patrijarhu sa ovakvim sveštenoslužiteljima (i sektašima svih mogućih vrsta).

Samo Bog može da nam pomogne u ovakvim slučajevima!

Argumenti tu ne pomažu.

P. S. Ovde govorim o aktuelnoj pobuni određenih sveštenika koji su u našoj Crkvi (u SPC).

O jereticima i izopštenicima svih ovdašnjih kvazi-zilotskih sekti (artemiti, antonijevci, nikodimovci…) da i ne govorimo.

Pravi duhovni haos, kao posledica klasičnog luciferijanskog doživljaja „slobode“ i „pobune protiv prvonačalnika“.

(VKontakte stranica D. Bokana, 11. 3. 2023)

Pucanj (iz Fejsbuka) u sopstvenu nogu

Ne zlonamerni, ali zato brzopleti i više nego ishitreni sveštenik SPC je dopustio da ga iskoriste i zloupotrebe razni likovi i grupe, i to na najniži, politikantski način. I preko njegovog kritičkog teksta na društvenim mrežama naprave još jedan pokušaj raskola u srpskom narodu – preko naše Crkve.

Njegovo neumesno poređenje episkopa (i patrijarha) našeg vremena sa fanariotskim, nenarodnim vladikama iz vremena Drugog srpskog ustanka – sa naglaskom na moralnu i patriotsku „prednost sveštenstva“ u odnosu na monahe sa mitrom – dobija posebno gorak ukus ako imamo u vidu da je otac Mihailo Smiljanić direktan potomak nikog drugog do onog zloglasnog „oca Milana Smiljanića“ iz Titove epohe. Bivšeg ministra poljoprivrede FNRJ iz vremena prinudnog otkupa (kasnije i drugog čoveka vlasti u SR Srbiji), preko koga je upravo prokomunistički raspoloženo „Udruženje pravoslavnih sveštenika Jugoslavije“ godinama mučki maltretiralo vrh SPC (i, posebno, patrijarhe Vikentija i Germana) po mračnim Brozovim instrukcijama…

Bilo kako bilo, ovaj sveštenoslužitelj će s pravom završiti na crkvenom sudu, ali to, nažalost, neće sprečiti dalju zloupotrebu njegovog lepo napisanog, ali sasvim pogrešno osmišljenog i vrlo opasnog teksta sa Fejsbuka. Niti pojavu serijala slično „nadahnutih“ tekstova usmerenih protiv srpske Crkve i naše države.

Na opštu žalost. I zluradu radost svih srpskih neprijatelja.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ČEDOMIR STOJKOVIĆ NA SUDSKOM VEŠTAČENjU

Čedomir Stojković zv. Čeda podmornica, predsednik političke stranke "Svi za Ukrajinu", u ponedeljak će posetiti Institut za sudsku medicinu,...

Još priča na sličnu temu