11.8 C
Belgrade
sreda, 28 septembra, 2022

KON PO DIREKTIVI: Hitna vakcinacija biće raspisana vrlo brzo!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Imamo Nacionalni institut za imunizaciju to je novo telo koje će biti zaduženo i koje će raspisati hitnu vakcinaciju. I to će se vrlo brzo desiti“, rekao je danas epidemiolog Predrag Kon.
Kon je rekao da ne zna detalje oko vakcine, ali da ona stiže pred kraj godine i da će kasnije stizati u turama.


– Prvo će krenuti imunazacija lekara što je i najlogičnije. Posle zdravstva ide vojska i policija i to je jedino što znam da je za sada logično i prioritet. Ali to je tek plan, a Ministarstvo zdravlja treba da raspiše imunizaciju – objasnio je on.

Kon je otkrio i spisak mera koje je Krizni štab predložio Vladi, a kako je istakao ove mere bi uskoro trebalo da budu donete.

- Advertisement -

– Osnovno je da se sve mere koje su do sad donete poštuju. Drugo što smo predložili je da maske budu obavezne u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru posebno u pešački zonama – kaže Kon.

Krizni štab predložio je i da objekti u kojima dolazi do zaražavanja, a to su prvenstveno noćni klubovi ne rade posle 18 sati.

– Prvenstveno se misli na noćne klubove. To je oročena mera na dve nedelje. Oročena mera bi podrazumevala da se sagleda efekat njen efekat nakon dve nedelje – kazao je on.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti