EVO ŠTA VUČIĆ SKRIVA OD NARODA U SRBIJI: Građani žive u neznanju (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Predsednik Pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović je govoreći, u četvrtak 12 novembra, o budžetu Republike Srbije i stanju u srpskoj ekonomiji na održanoj konferenciji za medije rekao da Srbija nije ekonomski tigar, u šta nas vlast ubeđuje već da je srpska privreda na respiratoru podsetivši da je deficit od 483 milijarde dinara najveći zabeleženi manjak u državnoj kasi u srpskoj istoriji.

Šarović je podsetio na to da se još uvek ne zna šta se dešavalo u srpskom budžetu 2019., a kamoli ove godine te da na taj način vlada manipuliše podacima, daje lažne prognoze koje su nerealne i umanjuje rupu u budžetu.

- Advertisement -

Šarović se zapitao i kako je moguće da je ako je pala privredna aktivnost i ako je ekonomska kriza Vlada Republike Srbije procenila da će naplata poreza na dobit preduzeća biti za 20% veća u odnosu na 2019. godinu.

On je dodao da Vlada Republike obmanjuje građane uporno ponavljajući da je Srbija ekonomski tigar iako svi realni pokazatelji daju potpuno drugačiju sliku i govore u prilog tome da je srpska privreda na respiratoru.

Šarović je još istakao da vlada svesno i potpuno nerealno povećava planirane poreske prihode kako bi smanjila ionako preveliki budžetski deficit te da će kada se svedu računi i kada naplata bude na nivou nižem od onog u 2019. godini, što je prema njegovim rečima jedino realno očekivati, budžetski deficit u Srbiji vrlo verovatno preći 5 milijardi evra.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu