13.5 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

KON OPLEO I PO VUČIČU: Bez novih mera možda juče!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kon odgovorio na Vučićevu izjavu

Iako je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić naveo da uprkos drastičnom porastu broja novoobolelih od koronavirusa neće biti novih mera, oglasio se epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, iznerviran zbog nepreduzimanja ničeg novog povodom suzbijanja širenja Covid-19, ironično se zapitavši: „Da neće možda juče da se uvedu nove mere“.

Kon je istakao da nova mera koja hitno mora biti preduzeta jeste zabrana kontakata.

- Advertisement -

– Ja sam još davno rekao, potrebna je zabrana kontakata i sve što to podrazumeva. Zabrana kontakata je mera. Kada treba da se preduzme? Juče? Odmah je potrebno da se preduzme – naveo je Kon.

Iako je pre samo nekoliko sati kazao da će slušati sve ono što Vučić kaže, očigledno je da se mišljenja njih dvojicem kao i donesene odluke u ovom slučaju nisu poklopile, a Kon nije više mogao da prećuti.

Epidemiolog je istakao i da ukoliko broj zaraženih virusom korona nastavi da raste eksponencijalno, ne može da se „sedi skrštenih ruku“.

- Advertisement -

Vučić, međutim, nije želeo da uvede dodatne mere, niti pomišlja o policijskom času ili ponovnom zatvaranju ljudi, verovatno jer se plaši reakcije građana.

vučić

Opečen tom činjenicom, novih mera očigledno ovih puta neće biti, bez obzira porast broja obolelih. Jer „koga mleko opeče, on uglavnom i u jogurt duva“.

– Iza nas je najgori dan, imamo više od 1.200 zaraženih u poslednja 24 sata, od poslednjeg preseka. Neće biti novih mera, ali biće oštrih kazni za one koji ih se ne budu pridržavali – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti