Kon o pooštravanju mera i policijskom času

Obavezno pročitajte

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba tražio njegovu sednicu, koja bi trebalo da se održi u sredu, navodeći da danima u javnosti upozoravaju da je potrebno pooštravanje mera.

– Policijski čas je prošla tema i neće biti na dnevnom redu sednice ali je tema dužina radnog vremena – rekao je Kon, za Radio televiziju Srbije, mada nije precizirao na koje bi se to objekte odnosilo, ali da će se raspavljati šta je najpovoljnije rešenje i za Beograd i za Srbiju.KONOvako je bilo u martu prošle godine za vreme policijskog časa, FOTO: Beta

Kako je rekao, „vrlo dobro sluša šta kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ali mora da se čuje i druga strana“.

- Advertisement -

On je istakao da je medicinski deo Kriznog štaba „ušančen u svom zahtevu da se ne sme dozvoliti naglo povećanje broja novozareženih“.

Kako je naveo, bolnice se pune i ako se tako nastavi zdravstveni radnici neće moći fizički da izdrže toliko posla.

Videli smo da su vikendi i produženi vikendi udarni dani, kao i da okupljanja, bilo pozitivna ili neka druga, povećavaju rizik od oboljevanja – rekao je Kon.

On je rekao i da se u srednjim školama, na primer u Beogradu, registruje više oboljevanje kod srednjoškolaca nego ranije ali su brojevi i dalje vrlo mali.

– Međutim imamo iskustva drugih zemalja da je to naglo krenulo. Pa i ovde u Vranju da je to naglo krenulo kod srednjoškolaca – rekao je Kon navodeći da će morati da se raspravlja o onlajn nastavi.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu