Kon o pooštravanju mera i policijskom času

Obavezno pročitajte

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba tražio njegovu sednicu, koja bi trebalo da se održi u sredu, navodeći da danima u javnosti upozoravaju da je potrebno pooštravanje mera.

– Policijski čas je prošla tema i neće biti na dnevnom redu sednice ali je tema dužina radnog vremena – rekao je Kon, za Radio televiziju Srbije, mada nije precizirao na koje bi se to objekte odnosilo, ali da će se raspavljati šta je najpovoljnije rešenje i za Beograd i za Srbiju.KONOvako je bilo u martu prošle godine za vreme policijskog časa, FOTO: Beta

Kako je rekao, „vrlo dobro sluša šta kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ali mora da se čuje i druga strana“.

- Advertisement -

On je istakao da je medicinski deo Kriznog štaba „ušančen u svom zahtevu da se ne sme dozvoliti naglo povećanje broja novozareženih“.

Kako je naveo, bolnice se pune i ako se tako nastavi zdravstveni radnici neće moći fizički da izdrže toliko posla.

Videli smo da su vikendi i produženi vikendi udarni dani, kao i da okupljanja, bilo pozitivna ili neka druga, povećavaju rizik od oboljevanja – rekao je Kon.

On je rekao i da se u srednjim školama, na primer u Beogradu, registruje više oboljevanje kod srednjoškolaca nego ranije ali su brojevi i dalje vrlo mali.

– Međutim imamo iskustva drugih zemalja da je to naglo krenulo. Pa i ovde u Vranju da je to naglo krenulo kod srednjoškolaca – rekao je Kon navodeći da će morati da se raspravlja o onlajn nastavi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NOLE PORUČIO: Neću da idem niz dlaku sistemu! (VIDEO)

Na konferenciji za medije na Rolan Garosu, Novak Đoković je istakao da ne želi da se menja ni da...

Još priča na sličnu temu