Komandant čečenskih specijalaca sugerisao kome odgovara smrt Prigožina

Obavezno pročitajte

Smrt osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina (o kojoj još uvek nema zvanične potvrde), mogla bi da bude od koristi za Sjedinjene Države i Francusku, tvrdi Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga Ahmat i zamenik komandanta 2. armijskog korpusa Oružanih snaga Rusije, rečeno je u Telegram kanalu.

„Moramo da tražimo nekoga ko je imao koristi od ubistva Prigožina. Posebno u vreme kada se dešavaju važni događaji u Africi. Trebao nam je Vagner da održimo stabilnost na afričkom kontinentu u interesu naše države. Govorimo o Francuskoj, koja se povukla iz zemlje od koje je uzimala resurse. I SAD, koje su tamo izgubile uzde vlasti“, napisao je Alaudinov, prenosi ruska državna agencija RIA novosti.

- Advertisement -

Кako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije, u sredu se kod sela Кuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion Embraer Legasy, koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg.

Svih deset ljudi koji su se nalazili u avionu je, prema preliminarnim informacijama, poginulo.

Prema spisku putnika koji je dostavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, među putnicima je naveden Jevgenij Prigožin. Agencija je takođe javila da je avion koji se srušio u Tverskoj oblasti pripadao kompaniji MNT-Aero LLC, specijalizovanoj za poslovni transport.

Trenutak pada Embraera snimljen je: video pokazuje kako se letelica dimi i brzo gubi visinu.

Istražni komitet Rusije otvorio je slučaj o kršenju pravila bezbednosti saobraćaja i funkcionisanja vazdušnog saobraćaja. Dodato je da je na lice mesta izašla uviđajna ekipa, te da će biti zakazana sva neophodna veštačenja, sproveden je niz istražnih radnji na utvrđivanju uzroka nesreće.

Podsetimo, još sinoć su različiti britanski i američki analitičari izneli tvrdnje da „Prigožinu nije oproštena izdaja, tj. neuspela pobuna Vagnera“. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kazao je danas da Ukrajina nema nikakve veze sa padom aviona. Prema nepotvrđenim informacijama sa Telegram kanala bliskih paravojnoj grupi, Vagnerovci navodno najavljuju da „kreću“, ali nisu precizirali gde, niti još važnije – na koga. Zvanični Kremlj se još uvek nije oglasio povodom avionske nesreće.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu