19.8 C
Belgrade
utorak, 28 septembra, 2021

KO ŠIRI PANIKU? Predsednik zapreti policijskim časom 24h, narod juriš u markete

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić preti policijskim časom od 24h

Da mere koje je predvidela Vlada Republike Srbije, po pitanju širenja panike u vezi sa koronavirusom, važe za svakog državljanina ove zemlje, verovatno bi postupci, izjave i ponašanje mnogih zvaničnika morali da budu najpre pod lupom, pa sankcionisani. Najpre Aleksandra Vučića, predsednika države.

Svakodnevno izdiranje i psihičko maltretiranje trpe građani od predsednika Srbije. Vika, dreka, teatralnost, a povrh svega i – širenje panike. Neprestano pominjanje „italijanskog scenarija“, pominjanje groblja, smrti, zastrašivanje, najavljivanje oštrijih mera, zatvaranje građana 24 sata u domove… Sve to za rezultat je dalo prepune markete, gužve, redove…

- Advertisement -

Dan nakon njegovog gostovanja na TV Prva, gde je upravo pričao o merama zabrane kretanja 24 časa, marketi su bili prepuni ljudi. Rafovi posle njih ostali prazni. A panika porasla.

Alt="Raspad"

– Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće. Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 – glasi poruka koji je dobio ogroman broj građana.

Nakon uznemiravanja, normalno je da građani počnu da se pitaju šta se valja iza brega, a kada to učine, Vlada se oglasi saopštenjem da „neko širi paniku“.

- Advertisement -

Ko širi paniku, pitanje je koje bi trebalo svakoga dana postavljati predstavnicima Vlade i puštati im snimke konferencija za medije predsednika Vučića i njegove najave drastičnih mera.

alt="Predsednik"
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić

– Kod nas je došlo naređenje sa vrha da se građani moraju uplašiti, jer je to za njihovo dobro. U istoriji su diktatori uvek bili najveći dušebrižnici, koji su sve činili jer su brinuli za narod i za njegovo dobro. Obračun sa neistomišljenicima je prevelika mogućnost koja se stvorila, da ova vlast ne bi zagrizla tu jabuku. Na njoj se ocrtava da joj ne pada teško što mora da se ponaša brutalno prema svojim građanima, naprotiv, oseća se uživanje i jedna zluradost zbog svega što se dešava.

Svi drugi državnici umiruju građane, a ovde se plaše i uteruje se strah. Kako će iz toga izaći, veoma teško – rekao je advokat Vladimir Todorić za Srbin info portal, kada su ga upitali kako vidi čitavu situaciju

Alt="vučić"

I zaista, čini se da ovoj vlasti ne pada teško što mora brutalno da se ponaša prema svojim građanima. Naprotiv.

– Moraću da smislim nešto gore od Sajma, drago mi je što se građani plaše – izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti