KO JE OVDE LUD: Vučić– “Imamo najbrže rastuću ekonomiju Evrope u prvom kvartalu“!

Obavezno pročitajte

U prvom kvartalu Srbija ima najbrže rastuću ekonomiju u Evropi, kazao je predsednik Aleksandar Vučić.

„Dobili smo podatke za Irsku i Maltu, njih smo čekali. Formalno i zvanično Srbija je najbrža rastuća ekonomija cele Evrope u prvom kvartalu, po Evrostatu“, rekao je Vučić za TV Pančevo.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, Irska je „rasla“ 0,5 odsto BDP-a, a Malta 1,2 odsto u prvom kvartalu.

„Ja sam na to ponosan. Niko nikada u Srbiji nije pomislio da će to moći da se uradi“, rekao je Vučić.

Srbija je u prvom kvartalu zabeležila rast od pet odsto BDP-a.

Vučić,

On se osvrnuo i na stanje u svetu nastalo zbog pandemije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su Nemačka i Kina izašle snažnije iz krize zbog pandemije korona virusa i dodao da će se u skladu s tim menjati geopolitička opredeljenja i pozicija pojedinih zemalja.

„Niko nije dobitnik, svi su gubitnici, napadnuti od teškog nevidljivog protivnika. Ako je neko izašao snažnij onda su to Nemačka i Kina“, objasnio je Vučić u emisiji „Lice nacije“ TV Pančevo i TV Dunav.

On je rekao da je tačno da se poslednjih nekoliko meseci svet promenio geopolitički više nego u proteklih više decenija.

Nemačka je, prema njegovim rečima, izrasla u apsolutno dominantnu silu Evrope i time je, uz veću hegemonijaziju i jedinstvo EU, izbila na prvo mesto liste najmoćnijih zemalja sveta.

„Ona je izašla kao veliki pobednik i ključni konkurnet SAD i Kini“, podvukao je on.

Vučić je kazao da se pokazalo koje velike ekonomije mogu da izdrže krizu.

„Možemo da budemo srećni što naša mala ekonomija u okruženju malih dobro stoji. Od velikih ekonomija nemačka i kineska brže i lakše izlaze iz krize. Nadam se da će i SAD izaći brže iz krize“, naglasio je on.

FOTO: RTV PANČEVO

Vučić: Potpuno ćemo rekonstruisati bolnicu u Pančevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Opšta bolnica u Pančevu biti potpuno rekonstruisana i da će imati najsavremeniju opremu.

Vučić je rekao da će ta bolnica biti u potpunosti urađena, pored već uloženiih 668 miliona dinara u internističko odeljenje.

To će, rekao je, biti veoma značajno za građane Pančeva.

„Opšta bolnica u Pančevu je tokom krize izazvane kovidom 19 preuzela veliki teret na sebe i nije bežala od odgovornosti, tokom najtežeg dela epidemije. Postoje i one bolnice koje su tražile da budu izuzete u toj borbi, kao da nisu bili u pitanju naši građani, nego ajde da samo sebe sačuvamo“, rekao je Vučić, gostujući na TV Pančevo.

Za razliku od toga, ističe predsednik, bolnica u Pančevu je hrabro prihvatila taj posao, iako nisu imali značajne jedinice intenzivne i poluintenzivne nege.

„Primili su lakše pacijente i dostavili smo im respiratore koji ostaju u pančevačkoj bolnici“, dodao je Vučić.

Kako je naveo, pančevačka i sve druge bolnice biće opremljene na najsavremeniji način.

SourceEspreso

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Srbija je jedna od retkih koja sme da kaže istinu, male zemlje srećne što je neko smeo da to da izgovori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon govora pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, da je Srbija jedna od...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: