KISIĆEVA: Ne smemo da se opustimo, evo kakva je situacija sa virusom

Obavezno pročitajte

Kisićeva o trenutnoj situaciji

Članica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Darija Kisić Tepavčević kaže da je epidemiološka situacaija u celoj zemlji sada stabilnija i da opada broj zaraženih. Ipak, ističe da ne smemo da, bez obzira na pozitivne pokazatelje, ne smemo se opstimo, već da je upravo sada preko potrebno da svi damo maskimum i budemo odgovorni u primeni zaštitnih mera.

“Primećujemo pad broja registrovanih slučajeva. Ipak, ovo je prelomni momenat u kojem moramo da damo sve od sebe. Sigurna sma da ćemo vrlo brzo videti rezultate svog odgovornog ponašanja”, kazala je Kisić Tepavčević za RTS.

- Advertisement -

Ona je dodala da psotoje gradovi koji su nekada bili žarišta, a sada nemaju novih slučajeva ili ih imaju značajno manje. Pomenula je primere Tutina, Vranja, Čuprije, Valjeva i Čačka.

“Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da ako u bilo kom delu naše zemlje postoji zona intezivne transmisije to se itekako može brzo proširiti. Tako da bez obzira ove povoljne pokazatelje, ne smemo da se opustimo i nego upravo sada da pružimo svoj maksimum”, naglasila je Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da je kontrola sprovođanja preventivnih mera u domenu saniratnih i komunalnih službi, ali da svi moramo biti sami svoji kontrolori i da se mora uticati na savest i odgovornost građana.

Kisić Tepavčevi podseća da i ukoliko nemamo simptome možemo biti nosioci virusa, pa ukazuje da je oprez nužan i u tom pogledu.

SourceNova S

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu